Световноизвестният Харлем Госпъл хор на гости в София

Световноизвестният Харлем Госпъл Хор, който чакаме през ноември за голямо „Турне на надеждата“ в памет на Майкъл Джексън в четири български града, пристигна вчера на предварително посещение у нас.

Деветимата певци и двамата музиканти от Харлем Госпъл Хор начело с основателя на хора Алън Бейли идват във връзка с последни подготвителни дейности около концертите си и ще останат в страната ни до петък. Любезен домакин на формацията по време на престоя й е парк хотел Витоша, където специално за нея са предоставени най-луксозните стаи.

Членовете на хора ще използват част от времето си у нас през следващите дни да разгледат забележителностите на София и Стария Пловдив, ще проведат срещи с медии и ще раздават автографи на най-запалените си почитатели. По българските пътища певците ще бъдат превозвани с първокласен автобус, предоставен от Юнион Ивкони.

Както е известно, Харлем Госпъл Хор ще зарадва с госпъл химните си последователно Пловдив на 9 ноември в Драматичния театър, след което се насочва към ДКС -Варна на 10 ноември и Операта в Бургас на 11 ноември. На 12 ноември Харлем Госпъл Хор ще омагьоса с ангелските си гласове столичани в зала 1 на НДК и ще завърши турнето отново в Пловдив на 13 ноември в Драматичния театър.

„Задължително ще изпеем няколко песни на нашия голям приятел Майкъл Джексън, който тази година ни напусна и потопи света в скръб“, обеща ръководителят на хора Алън Бейли. Харлем Госпъл Хор пя и на прощалната церемония след смъртта на Джако по лична покана към г-н Бейли на Реби Джексън – най-голямата сестра на покойния Крал на Попа, която понастоящем гледа децата му.

Харлем Госпъл Хор може да се похвали с огромна армия от фенове по света, сред които големи личности като Елтън Джон, Боно от U2 и не на последно място президентът на САЩ Барак Обама, чиято предизборна кампания подкрепиха с уникалните си госпъл изпълнения певците от формацията преди време.

Сподели в: