Световноизвестният филмов дизайнер Алан Бене гостува на Нов български университет

Алан Бене е художник (филмов дизайнер) на филми като „Да обичаш Пабло“, „Абракадабра“, „Вики, Кристина, Барселона“ и още над 20 заглавия създадени от 1993 до днес. Алан завършва архитектура в Париж през 1987 г., след което се насочва към филмовата индустрия.

Алан Бене ще проведе публична лекция в Нов български университет на тема:

THE PRODUCTION DESIGNER: ‘Creation and orchestration’ на 30 октомври 2018 от 18:00 часа в Аулата на НБУ. Събитието се организира със съдействието на Посолство на Кралство Испания в България.

Използвайки като пример филмите „The Machinist“, „Transsiberian“, „Realive“ и „Loving Pablo“ лекторът ще представи ролята на продуктовия дизайн и взаимодействията му с директор продукция, режисьор, продуцент и ръководители на екипи. Ще бъдат анализирани практическите и творческите аспекти на дизайна на продукция, както и организацията и ръководството на екипите. Ще бъдат представени методите и творческите решения в непредвидени ситуации, и при намаляване на бюджет. Ще бъдат обсъдени задължителните умения при посредничество и преговори за удовлетворяване на желанията на директор продукция, продуцента и реалното производство.

Освен активната си творческа кариера той води серия от семинари в Университета за приложни изкуства във Виена (The University of Applied Arts Vienna) и преподава в IED (Instituto Europeo di Design). Има 3 номинации Гоя за филмите „Абракадабра“, „Никой не желае нощта“ и „Кика“. Награди Гауди за Transsiberian и Blancanieves и награда Гоя за Blancanieves.

В момента Алан Бене работи по постпродукцията на филма The Angel.

Входът за публичната лекция е свободен.

Сподели в: