Световноизвестна китайска арт трупа идва за първи път у нас с шоуто My Dream

За първи път българската публика ще има възможност да се наслади на уникалния шоу спектакъл на китайската арт трупа на хора с увреждания My Dream. Събитието ще се състои в София, на 1 октомври, зала 1 на Националния дворец на културата, от 19:30 ч.

Майсторските изпълнения на артистите ще пренесат българските зрители в приказната страна на изтока и китайската култура. В програмата ще се редуват вокални, инструментални и хорови изпълнения, модерни танци, балет, драма, инструментална група народни танци и поеми на различни езици.

Гостуването на трупата у нас и спектакълът My Dream са част от едно послание – „Избери да мечтаеш” – напомнящо ни да мислим отвъд рамките и ограниченията, да ценим и празнуваме живота всеки ден. Тази сила и стремеж към съвършенство и красота превръщат  хората с увреждания в трупа-феномен на световната сцена. Всяка година те изнасят над 150 представления, като до този момент са посетили повече от 60 държави. Навсякъде са горещо посрещани от едни от най-влиятелните политически и обществени фигури. Сред официалните лица, подкрепили изкуството на My Dream са президентите Бил Клинтън, Герхард Шрьодер и Александър Квашневски. С огромната си популярност по света, арт трупата развива и мащабна благотворителна дейност. Само за последните 6 години My Dream променя съдбите на хиляди хора с даренията си от 5,34 милиона йени и 400,000 долара за финансиране на благотворителни  проекти за хармония и щастие.
Билети за спектакъла се разпространяват на касата на билетния център на НДК, както и на eventim.bg.

Създаване на трупата
Арт трупата на хора с увреждания от Китай е създадена през 1987 година. През първите 13 години е аматьорска организация. През 2000 г. трупата развива своето ниво до изключително висока професионална степен. Стремейки се представленията им да не бъдат посещавани само от любопитство или съжаление, те създават изключително издържан и неповторим музикално – танцов стил My Dream, излъчващ себеотдаденост и изключителен магичен дух.

Изпълнителите
Трупата се състои от 88 артиста, от които 55 са със слухови увреждания, 28 изпълнителя със зрителни увреждания и 5 – с физически. Средната възраст на изпълнителите е 18 г. които идват от  25 различни провинции на Китай.

Дарителска дейност на арт трупата на хора с увреждания от Китай
През 2004 г. с подкрепата на китайското правителство трупата създава благотворителен фонд като със средствата, заделени от представленията подпомага други хора в неравностойно положение. Трупата изразходва 5,34 милиона йени и 400,000 долара за финансиране на благотворителни проекти за хармония и щастие. 2.8 милиона йени са дарени за възстановяването на поразената от земетресение територия на Сишуан, 540,000 йени за планинския регион на Зукоан, както и за SOS селища в Тианджин и други арт активности, 2 милиона йени са дарени на Тайван за възстановяване на щети от природни бедствия, 400,000 долара са дарени за международни благотворителни проекти в помощ на гладуващо население в различни държави, борба с тежки заболявания и инфекции в Африка, както и за образователни програми. 

Сподели в: