Световни шампиони по бийтбокс в надпревара в София

Българският шампион ще представи страната ни на Световното първенство в Берлин

На 9 октомври от 18:00 ч. пред паметника на Съветската армия ще се проведе Големият финал на  деветия Национален шампионат по бийтбокс THE OFFICIAL BULGARIAN BEATBOX BATTLE 2015. Двамата български световни шампиони по бийтбокс Skillerи Pe4enkataще зарадватпубликата с най-доброто от бийтбокса на живо.

България е единствената страна в света, която до момента е излъчила двама световни  шампиони по бийтбокс, а на 9 октомври ще посрещне и трикратния и непобеден до момента шампион на Великобритания–Ball Zee. Той ще направи половин часово шоу и заедно със Skiller и Pe4enkataще участва в оценяването и обявяването на новата българска бийтбокс звезда. Към тяхната компания ще се присъедини и председатeлят на Световната бийтбокс асоциация Bee Low, койтощеоглавижурито на Деветия национален шампионат по бийтбокс.

В зрелищни битки на сцена най-добрите 16 български бийтбоксери ще премерят сили в директна елиминация пред паметника на Съветската армия. Техните имена вече са ясни, това са:

Paradox, M.E.I.N, B.F., ManO, ЦветомирЦонев, Replay, AlcoholicVenom, Hristo, SiFk, BigAlio, MaxO, Октай О., Looperman, VeskO, TrtLe, Hydro.

Към тях организаторите на събитието – Агенция ПРИМА, са предвидили възможността да се включат и 3-ма резервни изпълнители, които са: Moshino, Crockidи layZ.

Наградният фонд на The Official Bulgarian Beatbox Battle 2015 e 1500 лв. за първо място, 500 лв. за второ място, 300 лв. за трето място. Освен това първите трима в класирането ще получат като награда уникалния бийбоксърски микрофон AKG D5 от музикална къща Фактор.

Сподели в: