Световни звезди ще свирят с Рут Колева на премиерата на албума й RUTH

Изключителни имена от международната музикална сцена ще свирят с Рут Колева на премиерата на новия й албум RUTH в Централния военен клуб на 25 октомври, в 20 ч.

Албумът е записан в Холандия, мастериран в САЩ  и предстои да бъде издаден, освен в България, и в световен мащаб, в страни като  Япония, Индонезия, САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Белгия. Независимо от географията, най-важното отново е музиката, извираща от душата и текстовете, които я докосват на повече от едно ниво.
 
Зад краткото наименование „RUTH“ се крие мащабно международно сътрудничество, продължило повече от година. В записите в студио „Flowriders“ в Амстердам участват музиканти, свирили с някои от най-актуалните звезди на соул и джаз сцената – беквокалистката Шарлийн Хектър, работила с Емили Санде, барабанистът Ричард Спейвън, свирил в албумите на Хосе Джеймс, както и много музиканти от амстердамските джаз среди.

 Не по-малко интересен е и бендът, който ще се качи на сцената за премиерата на „RUTH“. Музикантите долитат от Холандия, но в биографиите им, събрани заедно, почти не остава кътче по света, в което да не са свирили – от ЮАР до Япония и от Чили до Русия.

В България еклектичният джаз бенд ще подкрепи Рут в първото официално представяне на новия й албум пред родната публика.

„RUTH“ не е просто колекция от отделни песни, създадени по различно време, с различни музиканти,  в няколко различни студиа. Албумът е концептуален и звучи синергично, като история, разказана от начало до край, в която всяка песен е част една обща идея и свързваща нишка. Музиката в него сякаш е кратък разказ на един живот, в който са намерили място всички емоции и мечти.
  
Албумът тръгва от София с надеждата да обиколи колкото се може повече държави и да покаже на света модерното музикално лице на България. 

С Рут Колева на 25 октомври в София ще свирят:

Michelle Oudeman – беквокали
Sietske Morsch – беквокали (работила с Джордж Клинтън, Анук, Postman).
Rick Van Wort – барабани. Започва да свири на невръстната възраст от 18 месеца и така до ден днешен, когато вече е име на холандската сцена. Работил с големи имена в родината си като Glennis Grace, Gers Pardoel, Postmen и др.
Kasper Kalf – бас – Амстердам. Свирил е по целия свят, участвал е в групите Pete Philly & Perquisite, Monsieur Dubois, Young Sinatras и др.
Vincent Helbers – кийборди и ефекти
Remi Lauw – китара – продуцент и китарист в амстердамската група Secret Rendezvous.
Han Litz – флейта – музикант от Амстердам, експериментиращ с джаз и клубна музика. Свирил с култовите Jazzanova, Zuco 103, Луи Вега и др. Има и собствена група – Han Litz Group.

Билетите за премиерата на новия албум на Рут са достъпни в мрежата на Eventim.bg, на касите на EasyPay и на TixGate.com.

Рут и „RUTH“ са двете лица на една и съща музикална история, която ще бъде споделена на 25 октомври в Централния военен клуб от 20:00 часа.

Сподели в: