Световна премиера на Reincarnated – новият албум на Snoop Lion

Snoop Lion идва в София на 8 юли, 2013г. като освен хитовете на рапъра, българската публика ще чуе и новите реге парчета от албума REINCARNATED

Концертът на Snoop Lion ще се състои на 8 юли, 2013г. в Арена Армеец

Дългоочакваният нов албум „REINCARNATED” на музикалната икона и мултиплатинен изпълнител Snoop Dogg излиза на 23—ти април, 2013г. от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Новият албум на наричащия се вече с името Snoop Lion (Снуп Лайън) е силно повлиян от реге и денхол музикатата. Албумът е продуциран от Diplo и Major Lazer.

През февруари Snoop Lion представи новия си сингъл “Lighters Up”. За записите на сингъла, продуциран от Major Lazer и Dre Skull, Снуп кани едни от най-популярните денсхол артисти на Ямайка – Mavado и Popcaan. „Lighters Up" прокламира за равноправие, любов и мир в света, което е и лайтмотивът във всички песни в REINCARNATED. „Докато създавахме REINCARNATED, търсихме корените и звученето на истинското реге – казва Снуп Лайън. „Този албум е посветен на реге музиката, на хората, които я създадоха и разпространиха по света. С него отдавам своята почит и любов към тях”.

"Снуп е икона в музикалния свят и да съм част от неговия проект е абсолютна чест” – казва Mavado. “Хората в Ямайка са щастливи от това, че страната ни е показана положително във видеото към песента и са много доволни от любовта на Снуп към регето".

“Още не мога да повярвам, че имах шанса да работя със Снуп, той е легенда човече.. Има невероятен усет за музика, а видеото е лудница. Гледайте го непременно!”- казва Popcaan.

Вижте видеото на “Lighters Up” във VEVO: http://vevo.ly/VxLnBvVEVO.

В албума REINCARNATED участват някои от най-актуалните имена от световната музикална сцена: носителите на Грами – Дрейк, Крис Браун и T.I., Бъста Раймс, Ейкън, нашумялата британската певица Рита Ора, както и звездите на денсхола Mavado и Popcaan. Албумът включва песните „Lа, Lа, Lа“, „Ashtrays and Heartbreaks”, “Harder Times” и много личната “No Guns Allowed”, актуалният сингъл от албума REINCARNATED. В песента участва 12-годишната дъщеря на звездата – Cori B. “No Guns Allowed” е песен – химн, призоваваща за спиране на кръвопролитните конфликти в контекста на съществуващите сблъсъци по света.

„Търсихме истинската реге музика, носеща послание за мир и надежда“, казва Snoop Lion за REINCARNATED.

Творческият и звукозаписен процес на REINCARNATED, състоял се в Ямайка, е документиран в едноименния филм, който се очаква с огромен интерес от почитателите на Снуп. Премиерата на филма се състоя на филмовия фестивал в Торонто и документира духовното пътуване (предизвикало противоречиви реакции сред феновете и музикалната общност) започнало под името Snoop Dogg, през израстването и трансформирането в SNOOP LION. Филмът разкрива как хората и културата на островната карибска държава (разбира се и растафарианството) променят житейската философия на Снуп към света и самия него. Филмът тръгва от в киносалоните в САЩ от днес (15 март).

Snoop Lion е новият творчески псевдоним на мултиплатинения артист и хип хоп легенда Snoop Dogg, който със съдействието на VICE Media и Stampede Management, подготвя мултимедийния проект – REINCARNATED.

Проектът се ражда от последното вдъхновение на Снуп – реге музиката и духовното му израстване, повлияно от идеите на растафарианството.

REINCARNATED включва едноименния албум, пълнометражен документален филм, който дебютира на фестивала в Торонто, фото книга и инициативата „Mind Gardens”.

Сподели в: