Световната премиера на „Lооper: Убиец във времето” откри фестивала в Торонто

Миналият уикенд приключи 37-то издание на филмовия фестивал в Торонто, на който се състоя и световната премиера на новия филм с Брус УилисLооper: Убиец във времето”. Фантастичният трилър откри фестивала, с което стана и първият филм от този жанр получил подобна престижна възможност.

Преди специалната прожекция по червения килим в канадския град преминаха Брус Уилис и екранното му по-младо „аз” Джоузеф Гордън – Левит („Черният рицар: Възраждане”) в компанията на елегантните дами във филма – Емили Блънт („Дяволът носи Прада“, „Агенти на съдбата“) и Пайпър Перабо („Грозна като смъртта”, ТВ сериала „Тайнствени афери”).

В „Lооper: Убиец във времето” годината е 2072-ра, когато пътуването във времето е реалност, но е незаконно и достъпно само на черния пазар. Група наемни убийци, наречени loopers, работят за престъпен синдикат. Босовете изпращат мишената назад във времето и задачата на looper-а е просто да я застреля и да се отърве от тялото. Жертвата изчезва от бъдещето и looper-а се освобождава от труп, който на практика не съществува. Чиста и ефикасна система, стига да не допуснеш някоя от пратките да ти се изплъзне…

Джо (Джоузеф Гордън – Левит) е опитен looper, който преследва жертвите си в паралелната вселена на тяхното минало, където ги унищожава още преди да са станали достатъчно силни, за да му се противопоставят. Всичко върви добре, докато следващата мишена не се оказва неговото собствено „Аз”.

Lооper: Убиец във времето” е по оригиналния сценарий на Райън Джонсън („Brick”, “The Brothers Bloom”, който е и режисьор на филма. Продуценти са Рам Бъргман и Джеймс Д. Стърн, а Джоузеф Гордън – Левит е изпълнителен продуцент.

В безмилостния сблъсък между минало и настояще, освен Уилис, Гордън-Левит и Емили Блънт се включват още актьорите Пол Дейно („Ще се лее кръв“, „Каубои и извънземни“), Ноа Сеган („Brick“), Пайпър Перабо („Грозна като смъртта”, ТВ сериала „Тайнствени афери”) и Джеф Даниълс („Скорост“, „Лека нощ и късмет“).

Премиерата на филма в кината у нас е на 5 октомври 2012 г.

Сподели в: