Световната премиера на "Клетниците" събра куп актьорски звезди в Лондон

Хю Джакман, Ръсел Кроу, Ан Хатауей и Аманда Сейфрид бяха част от грандиозното събитие с над 3 000 гости

Премиерата на мегапродукцията КЛЕТНИЦИТЕ, спрягана като един от основните претенденти за предстоящите Оскарови номинации, събра на червения килим част от най-големите имена в света на киното. Редом до режисьора Том Хупър, добил популярност с „Речта на краля”, на сцената застанаха легендарните Хю Джакман и Ръсел Кроу, както и актрисите в главните женски роли Ан Хатауей и Аманда Сейфрид. Към звездния актьорски квартет се присъединиха още Саша Барън Коен, Хелена Бонъм Картър и младият талант Еди Редмейн, познат у нас от „Моята седмица с Мерилин” и ТВ сериала „Устоите на Земята“.
По време на премиерата участниците в продукцията споделиха своите впечатления за филма и участието си в него. Хю Джакман и Ан Хатауей, които се въплъщават в трагичните роли съответно на Жан Валжан и Фантин, се подлагат на физически промени за участието си във филма. Освен, че се разделят с доста килограми, за да пресъздадат поверените им образи, те жертват и косата си. Въпреки че се налага да свали почти 12 килограма за ролята си на работничка във фабрика, превърнала се по неволя в проститутка, на събитието актрисата споделя, че включването й във филма за нея е „сбъдната мечта“. Хю Джакман определя изживяването като „истиснко емоционално, физическо и умствено предизвикателство“.
Ръсел Кроу споделя, че за него КЛЕТНИЦИТЕ е силен и изключително труден проект. Според актьора едно от най-големите предизвикателства е свързано с решението на отличения с „Оскар“ режисьор Том Хупър всички песни във филма да се пеят на живо пред камерата по време на снимките, вместо гласовете да бъдат записвани предварително в студио. „Реших, че само така ще мога да направя изживяването наистина емоционално и въздействащо“, коментира режисьорът.
Филмът КЛЕТНИЦИТЕ е адаптация на най-дълго играния в света мюзикъл, гледан от над 60 млн. души в 42 страни и базиран на едноименния роман на Виктор Юго. Първата прожекция на филма пред публика се състоя в Ню Йорк преди броени дни и предизвика изключително положителни реакции от страна на критиката.
Историята пресъздава драматичните събития във Франция от началото на XIX век, пречупени през личните преживявания на няколко трагични героя, принудени да се справят с жестоката действителност по това време. Това е разказ за разбити мечти, несподелена любов, страст, саможертва и изкупление. В неговата интерпретация се включват разнолики герои, които представят различните лица на любовта и омразата, прошката и отмъщението.
Премиерата на КЛЕТНИЦИТЕ в кината у нас ще бъде на 01 февруари 2013 година.

Сподели в: