Световната политика след 1945

Имаме удоволствието да Ви представим една книга, която коства дългогодишни усилия както на преводачите, така и на редакторите, които работиха по нея – „Световната политика след 1945”. Заглавието е познато по цял свят, многократно преиздавано и превеждано на редица езици.

Издателство „Труд” продължава традицията да предоставя на читателите исторически и политически книги от световна величина. „Световната политика след 1945” за първи път е публикуване през 1968 година. От тогава до ден днешен тя търпи няколко редакции и издания. Ето защо има претенциите да е едно от най-актуалните и пълни заглавия в областта на световната история и политика след края на Втората световна война.
Книгата е разделна на осем части, като всяка от тях е посветена на определен проблем или географска област, която се свързва с дадено събитие от обществено значение.
Деветото издание е допълнено и разширено и включва всички промени от последните 10 години – войните в Иран, Судан и Афганистан, превръщането на Индия и Китай във водещи сили, политическото развитие на Латинска Америка, включващо възхода и падението на Уго Чавес във Венецуела, ходът на глобализацията и най-популярните протестни движения, разширението на Европейския съюз на изток, размириците в Близкия изток и въпроса за петрола и енергийните източници.
„Световната политика след 1945” е задължително четиво за тези, които искат да разберат големите внезапни промени в съвременната история.

„Световната политика след 1945”, 1000 с., цена: 59.99 лв.

Сподели в: