Светлин Ненов представя колекция живопис във Варна

От тази година галерия “Актив арт” стартира още една идея при представяне на авторите с  които работи, допълвайки с ново съдържание т. н. „Вернисажи”. Популярни, като изложби в рамките на един цял ден, те ще приемат формата на представителни авторски колекции, В рамките на един ден – от 13 ч. до 18ч. авторът ще бъде “Tete a tete” със своите почитатели. Събитието не изключва “open studio” т.е рисуване на живо, присъствие на модели, артистична програма и др. екстри за специалните гости.

Художниците приемат с възторг идеята, защото тя им дава възможност за по-динамичен контакт с публиката неограничен от бремето на изложбата и броят подготвени творби. Това  е добър вариант за представяне на автори, които не сме успели да включим в афиша за изложби, но предполагат засилен интерес, част от колекции, предназначени за гостуване в друг град или държава в т.ч. и колекции от стари майстори. Темата е безкрайна и се надяваме, тя да стане традиция, както много други наши инициативи.

Първият вернисаж е планиран за 15 април с най-новата абстрактна колекция на Светлин Ненов. Предизвикала засилен интерес във интернет форумите с много и различни мнения, включително и крайни, колекцията със сигурност ще бъде поредната емоция и светъл полъх в арт живота на града.
За месец май ще представим  дванадесетте платна от дипломната колекция “Балет”  на Емилия Бояджиева – млад творец, който галерия “Актив Арт”  подкрепя от четири години.

От 13 до 18.30  часа 15 април 2009 г.
Галерия “Актив Арт”
Град Варна, ул. “Дунав”5

Сподели в: