Светлини и сенки в галерия Париж

На 15-ти ноември в столичната галерия Париж (София, ул. Париж 8) ще се открие самостоятелна изложба на фотографа-пътешественик Юлиан Ангелов. Авторът ще представи 14 творби, обединени под заглавието “Светлини и сенки”.

Портрети, фотоси на скални рисунки от пещера “Магурата”, мистично осветени детайли от стенописи в православни храмове, пурпурни залези от екзотични места, късен следобед в Мароко и седнали на припек баби от българско село. Така могат да бъдат описани част от нарисуваните със светлина творби. Аналогията с живописни картини е особено силна в някои от композициите, а и допълнително се подчертава от факта, че кадрите са отпечатани върху канаваца с размер 30/45 см.

Като фотограф и журналист, от 1997 г. досега Юлиан Ангелов предприема пътувания в над 30 страни из Европа, Азия и Африка. Резултат от дългите месеци, прекарани в близки и далечни страни, са десетте му самостоятелни фотографски изложби и над 400 статии за пътешествия и култура в български и международни издания.Юлиан Ангелов е основател и заместник-главен редактор на списание “Одисей” до 2002 г., както и основател и редакционен директор на списание “Пътешественик”. През 2006 г. Юлиан Ангелов печели първа награда във фотоконкурса на “Нешънъл Джиографик” (България) в раздел “Пътешествия и култура”.

В момента авторът работи върху мултимедийни и фотографски проекти, свързани с културните и природни забележителности на България.

Изложбата “Светлини и сенки” ще може да бъде видяна до 30-ти ноември 2007 г., както и он-лайн в сайта на галерия Париж.

Сподели в: