Сверете часовниците си с европейското време – последни печеливши!

Мили читатели,

Предколедното настроение е обзело всички нас и трескаво търсим подаръци за близки и приятели. Минусовите температури навън ни предразполагат да се отпуснем на топло вкъщи с приятно четиво. За празниците сме ви подготвили специална задачка: дойде време да представим една държава, която от векове се намира в Европа. Драги читатели, с издателство "Колибри" представяме на вашето внимание България – наша родина и държава на повече от хиляда години.

Двете авторки, които сме ви подготвили са специални – всяка по различен начин.

Преди броени дни на книжния пазар от издателство "Колибри" излезе "Европа на гражданите" с автор българският еврокомисар Меглена Кунева.

Книгата разказва за преговорите на България с ЕС и за Договора, който страната ни подписа, за митовете около тези ключови събития и за реалностите отвъд тях. Проясняващо, с много факти тя изтъква плюсовете и показва механизмите, по които ЕС действаше и действа като основен стимул на реформи в България. Но книгата на Меглена Кунева е и по-общ разказ за Европа – тя говори за Европа на мечтите, за Европа като символ на свободата и демокрацията и за Европа като бъдеще…

Елена Алексиева е първият български автор, включен в поредицата "Съвременна европейска проза". Произведението е "Рицарят, дяволът,смъртта".Ето и откъс от него:

"Безсънна нощ в случаен хотел го връща към любовта, от която сам се е отказал. Така започва последният сезон на един мъж на средна възраст, който се бори да забрави, че някога е имал собствени желания. Приближаващата старост е единствената връзка с психически нестабилната му жена. Но преди да остарее, той за пореден път ще се поддаде на изкушението да избяга от монотонния съпружески живот. Докато любовта не се превърне в карикатура на самата себе си. Докато смъртта се окаже еднакво безсилна и да събере, и да раздели."

Можете да спечелите една от тези две чудесни книги, ако изпълните познатите ви условия: изпратете ни мейл до 3 януари 2008 г. на адрес konkurs@kafene.bg, в който изброявате трима съвременни български автори  по едно тяхно прозведение, излязло след 1980 г.

Печелившите:

1.Златина Иванова, Ямбол
2.Валентина Павлова, Враца

Честито на печелившите! Те ще получат наградите си по пощата на адрес, който са посочили.

Сподели в: