Свеж джаз с Марина Драгомирецкая, Калин Жечев и Виктор Бенев в полите на Родопите

Хармония – това усеща слушателят, когато се докосне до съвместното звучене на джаз вокала на Марина Драгомирецкая, пианото на Калин Жечев и ударните на Виктор Бенев. А ако освен слушател е и зрител, със сигурност ще усети и страстта и удоволствието и на тримата от работата им заедно и ще се озари с топла приятелска усмивка.

Ето че имате възможност да чуете познати и не толкова популярни джаз и блус пиеси, интерпретирани от младата формация в спиращата дъха обстановка на седмото издание на международния етно-джаз фестивал July Jazz, Смолян 2012. В рамките на фестивала у нас тази година се появява сцена, която дава възможност и на млади джаз изпълнители да си спечелят правото да се докажат, като критериите за подбор на участниците са обективно сведени до музика и…музика. И когато събереш такава възможност с щипка талант, лъжичка положително мислене и доза вокален тренинг и музикално-продуцентски поглед в лицето на Даниела Станкова, няма как да не се получи нещо хубаво – особено в полите на Родопите в края на юли.

Виктор, Калин и Марина вече две години завихрят около себе си прекрасна феерия от джаз в най-различните му форми и цветове. И всичко това редом с индивидуалното им търсене, професионално им развитие и израстване. Съвместната им работа стартира през месец януари 2011г. – Марина и Виктор се срещат на сцената на „Младите в джаза” с поредица от завладяващи концерти. Година по късно към тях се присъединява и пианото на Калин в проектите „MusicAll” и „Lady in Blues”, последният от които е и техния първи самостоятелен цялостен проект. Работят съвместно с едни от най-големите имена от българската джаз сцена: В. Благоев, М. Шанов, Б. Таслев, В. Хаджигрудев, Д. Карамфилов, Т. Бакърджиев, П. Момчев, А. Хаджиев, М. Ташев и др.

В участието им на July Jazz My Stage в Смолян, с тях на сцената (27 юли) ще се качат Васил Енчев на саксофон, EWI(Sofia Fusion Quartet, БНР) и младата надежда Евден Димитров на бас китара.

Сподели в: