Сбогувахме се с Минерал сувенир

Журналисти и приятели официално се сбогуваха с емблематичния за столицата от времето на социализма “Минерал сувенир” на бул. “Цар Освободител” и посрещнаха модерния нов символ на София – ДЕНИЛ Fashion House.

На специална пресконференция г-н Емил Арабаджиев, управител на ДЕНИЛ, и проектантите на Fashion House разказаха за новата за България Fashion House концепция. Реновацията на сградата ще бъде на стойност 1 милион евро като фасадата ще запази стила на околните сгради.

Проектът включва специална чайна, Fashion кафе, където ще бъдат анонсирани Fashion новини от света и България, фризьорски и козметичен салон, Интернет кафе, цветарски магазин, магазин за вина и мъжка мода. За първи път в България там ще се предлага и услуга за моментална 3D снимка – със специален лазер младоженци и други желаещи могат да получат уникален спомен с техни 3D изображения.

“Изграждането на Fashion House няма аналог нито в столицата, нито в друг град на България. Дълги години “Минерал сувенир” беше символ на изисканост и стил. Искаме да възродим този важен за столицата символ и да го направим още по-модерен и хубав. Това не е просто магазин за мъжка мода – тук вече говорим за стил на живот, за място, където можеш смислено да прекараш деня си и да съчетаеш полезното с приятното и красивото”, сподели г-н Арабаджиев.

Отварянето на Fashion House е предвидено за началото на септември тази година и обещават незабравимо откриване.

Коментар: Много жалко, че Минерал сувенир ще се префасонира. Това е любим мой магазин. Най-обичам да посещавам щандовете с бижута и минерали. Малко са магазините където със сигурност знаеш, че камъните са истински и имат своята лечебна сила. От там съм си купувала книги, които са ми давали познания за минералите и техните лечебни свойства, за съчетанието на камъните в бижутата, за литотерапията и т.н. Там има страхотни щандове с произведения от българският бит и изкуства. Този магазин е визитната картичка на София. Жалко.
Татяна Баева, 51г.

Сподели в: