Саша Тодорова представя изложба "Екоарт"

На 3 окомври 2009 г. от 18.00 часа в арт-кафето на супермаркет "Елемаг" ще бъде открита изложбата на Саша Тодорова "Екоарт". Експозицията съдържа триизмерни творби, изработени с акрилни бои и подръчни материали – стара рентгенова снимка, грамофонни плочи, празни кутийки от кремове, капачки от бутилки, тасове и гарнитура от автомобил, мрежа, части от бирени бутилки и др.

Посланието им е категорично – фините светове съществуват, душата е вечна, човекът е малка вселена, създадена по законите на космоса, човешкият живот е полет навътре в себе си и нагоре към Създателя.

За Саша Тодорова:
Саша Тодорова е родена и възпитана в семейство на художник и литераторка. Завършва химия в СУ и дълги годинин работи като учителка. След като се пенсионира, започва да рисува и пише. През 1996 г. издава стихосбирката "Звукът на спирата", с която е приета в СНБП. Седем години по-късно я прездава със свои графики и цветни илюстрации. Едновременно с това се занимава с дърворезба и иконопис. Заедно с Лоте Раденкова възстановяват безвъзмездно ограбената църква в село Сопица, Брезнишко.

Пътят й минава през Йога, Цигун, Тайдзи, Универсалната енергия, Рейки и Фън Шуй. Търсещият й дух я води през Гурджиевите свещени танци и семинарите на асоциация "Шамбала". Проявява постоянен интерес към езотериката и сакралната геометрия.

Саша вярва, че човекът е антена между земята и небето, както пише в своята "Ода за Икар":

                                                    А ,ти, Човеко,
                                                    който си антена между земята и небето,
                                                    тръгни с пламтящия факел в гърдите си
                                                    и като феникс празнувай в светлината
                                                    величавата среща с теб самия!
                                                    Полети! И на добър час!

Изложбата ще продължи до 30 октомври, всеки ден от 9.00 до 22.00 часа.

Сподели в: