Сатиричният театър представя премиерата "Всички в леглото"

На 25-ти септември Сатиричният театър „Алеко Константинов”, Сцена „Щастливеца”, ще представи премиерата

 Всички в леглото от Питър Куилтър

превод – Харалампи Аничкин
постановка – Красимир Ранков
режисура – Веселин Ранков
сценография – Николай Николов
хореография – Маргарита Будинова
музикално оформление – Мартин Каров
сценичен бой – Емил Видев
фокуси – Ненчо Илчев

Томас – Явор Борисов
Кели – Александра Сърчаджиева
Барбара – Нона Йотова
Мартин – Красимир Ранков
Азия Пантера – Александра Иванова
Шошолина – Петя Димитрова

Пиесата

Някои съботи започват с поредица от въпроси. В чие легло те стресна будилникът? Как й беше името и въобще какви ги вършихте снощи?! Нима сексуалната фурия, връхлетяла в спалнята, е нейна майка?! И откъде накъде двете без свян ще обсъждат креватните ти способности, без да се съобразяват с мъжкото ти достойнство?! Но най-вече – би ли рискувал и следващата събота да се събудиш до същото момиче и да провериш каква изненада за закуска е приготвила майка й?

Във "Всички в леглото" Александра Сърчаджиева е в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер. Нона Йотова играе нейната сексуално разкрепостена майка, а Красимир Ранков е бащата с "всеобхващаща” сексуална ориентация. Да, сексът продава, но „Всички в леглото” е преди всичко заразително смешно представление за любовта – как да я открием, съхраним и изведем до щастлива развръзка.
В спектакъла освен Александра Сърчаджиева и Красимир Ранков, отново среща си дават една от водещите хореографки на „Dancing Stars” – Маргарита Будинова и две от професионалните танцьорки, участвали в шоуто,  Александра Иванова и Петя Димитрова.

Авторът

Питър Куилтър е роден в Колчестър. Завършил е Университета „Лийдс”. Четиринадесет години е работил в Лондон, преди да заживее на Канарските острови. Бил е телевизионен водещ в BBC. Първата пиеса, която пише, е изцяло женската комедия „Вдигай завесата!”. Следва музикална адаптация на „Кентърбърийския призрак” на Оскар Уайлд. Дебютът му на West End е през 1999 с комедията „Момчешката банда”, посветена на поп-индустрията. Пиесата се радва на продължителен успех в ЮАР, Дания, Полша, Холандия, Естония. Големият международен успех идва при Куилтър с пиесата „Краят на дъгата” – музикална драма, посветена на последните дни на Джуди Гарлънд. Премиерата се състои в Операта в Сидни, Австралия. Пиесата е представяна на Фестивала в Единбург (2006), в няколко театъра в Лондон, в Кралския театър в Амстердам, в Чехия, Финландия, Полша, Нова Зеландия, Бразилия. „Краят на дъгата” има номинация от наградите „Лорънс Оливие” за най-добра нова пиеса.

Следващият голям успех за Куилтър е „Възхитително!”, чиято премиера е на West End през ноември 2005. Пиесата разказва за Флорънс Фостър Дженкинс, най-лошата певица на света. За „Възхитително!” Куилтър получава още една номинация „Лорънс Оливие” за най-добра комедия.

Куилтър е автор на 13 пиеси. Част от тях са поставени в 38 страни и преведени на 27 езика.
 „Всички в леглото” е поставяна до сега в Братислава (премиерата е на 8 юни 2012), Прага и Варшава.

Сподели в: