Сара Тавареш ще пее с още петима музиканти

Утре пристига португалската звезда Сара Тавареш за втория си концерт у нас. Тя ще събере почитателите на своята музика на 14 май в залаБългария”. С нея пристигат още петима музиканти – Луис Карлос, Фернандо Ембайо, Адемиро Миранда, Рикардо Куелюс, Васко Вас.

Преди концерта си в България Сара Тавареш препълни концертните зали в Амстердам и Варшава и Гданск, където публиката я очакваше, както и у нас, още от миналата година. Тогава тя прекъсна турнето си заради операция от мозъчен тумор. За щастие на многобройните любители на музиката си, Сара бързо се възстанови и продължи вълнуващото си турне. По препоръка на лекарите  обаче, тя не трябва да се претоварва много и ще посети само част от предварително уговорените места, като София е едно от тях.

Сара ще сгрее публиката с лиричните песни от последния си албум „Xinti” (почувствай) и най-доброто от своя репертоар – „Оne love”, „Balance”, „Planeta sukri” и други. 32-годишната звезда има издадени шест албума, като всичките са мултиплатинени и разпродадени за броени месеци, а повечето от парчетата са популярни в цял свят. Тя пее, композира и свири на китара, в авторската си музика смесва различни езици, като използва португалски, анголски сленг, английски и френски изрази и думи. През март Сара, чиито родители са от Кабо Верде, беше обявена за най-добър кабовердиански глас.

За гостуването си у нас Сара е предпочела да наблегне на техническите изисквания за концерта си – много светлини и екзотични инструменти. Тъй като гостува за втори път у нас, тя се доверява изцяло на домакините си от „БГ Саунд Стейдж”, като и този път ще опита от българската национална кухня.

Концертът се организира съвместно с Посолството на Португалия и билети могат да се купят от онлайн мрежата на  Ивентим.

Вижте още:
Сара Тавареш отново в България

Сподели в: