Сара Тавареш отново в България

На 14 май мултиплатинената дива ще пее пред българските си фенове в зала „България”.Билетите за концерта на португалската звезда Сара Тавареш са на привършване, а в ниските ценови категории – изчерпани.

Миналата година тя претърпя сериозна черепно-мозъчна операция. Цяла Португалия бе потресена от коварната й болест – 32-годишната Сара бе с мозъчен тумор.

“Всички усетихме болестта на Сара като голям удар, цяла Португалия беше съпричастна със съдбата й – разказа при гостуването си у нас друга голяма португалска везда, пяла за българската публика през април – Кралицата на фадото Мариза. „Отдъхнахме си, когато операцията мина успешно, всички се зарадвахме, че отново ще бъде на сцената”, допълва Мариза.

Сега, нежната и усмихната млада певица е изцяло възстановена и отново разпръсква със своята музика само положителна енергия и раздава любов на публиката си. За да не се натоварва, тя възстанови частично турнето си, тръгвайки от Амстердам – градът, в който бе сложено началото на нейната кариера, с който тя е много емоционално свързана. За щастие, българската столица е сред малкото предстоящи дати, защото Сара беше в София през 2009 г. и се влюби в софийската публика. През март Сара участва в музикалния конкурс на Кабо Верде и взе титлата „Най-добър кабовердиански глас”. 

Независимо дали изпълнява подканващи със сексуалността си песни като „One Love”, “Amor e”, “Guisa”, или  подтикващите към възторжен изблик на  положителна емоция “Balance” и “Bom feeling”, Сара ни кара да се чувставаме влюбени с невероятната си усмивка, омагьосващата  харизма и неподправен талант. Текстописец, изненадващо добра китаристка, Сара пее на смесица от  португалски, анголски сленг, креолски от Кабо Верде, като прибавя английски и френски думи. „Използването на различни езици е символично, казва Сара –  да се отпразнува обединението на всички хора! ”

Концертът се прави от продуцентска компания “БГ Саунд Стейдж” с любезното съдействие на посолството на Португалия. Билети се продават в мрежата на Ивентим и касата на зала „България”. Купените за 17 ноември билети важат за 14 май без заверка.
 

Сподели в: