Сандъчето с книги "Четене … от самото начало – пътешествие с игри, книжки с картинки и истории"

Организаторите от Гьоте-институт благодарят сърдечно на всички, за участието им на проведените лекции и уъркшоп на 07 и 08 май 2012г. на тема: "Насърчаване на четенето от самото начало: идеи и проекти за насърчаване на четенето при децата". И готвят поредната изненада за приятелите на книгите от страната.

"Бихме желали също да подкрепим прилагането на някои от идеите, почерпени от уъркшопа и Ви предлагаме възможността да заемате от нас сандъчето с книги „Четене … от самото начало“. Сандъчето съдържа немски илюстровани книжки, както и картинки и други материали, преведени на български език, с които Вие вече се запознахте по време на мероприятието и които могат да Ви дадат идеи за работа. Предоставяме за заемане общо 5 такива сандъчета за библиотеки, читалища, детски градини и училища в България. Ако се интересувате от заемане на тези материали, моля обърнете се към Мария Добревска bibl@sofia.goethe.org за да координираме заемането и изпращането до Вас на сандъчето.", информира Бианка Рекенбайл, ръководител Информация и библиотека на Гьоте-институт в България.

От библиотеката на Гьоте-институт предоставят на читателите, презентациите от проведените лекции и уъркшоп на 07 и 08 май 2012г. на Анке Мерк Бюрман от Академията за насърчаване на четенето при Фондация „Четене“ и Улрике Аник Вебер от фондация „Четене“, които може да намерят на интернет страницата на института: http://www.goethe.de/ins/bg/sof/wis/bib/bbk/bgindex.htm.

Още по темата:

 Насърчаване на четенето от самото начало

Сподели в: