Самоусъвършенстване с "Мъдро сърце" на Джак Корнфийлд

Джак Корнфийлд е световноизвестен будистки монах и учител, основател на центрове в Северна Калифорния, където се популяризира будистката медитация и духовност. Има докторска степен по клинична психология и е автор на бестселърите „Път със сърце“, „Малка книжка с указания на Буда“ и „След екстаза“.
Заедно с Далай Лама Джак Корнфийлд е сред великите будистки учители.
Пътеводител към всевечното

Последната книга на Корнфийлд „Мъдро сърце“ е единодушно учение на будистката психология смятана от познавачите за негов шедьовър и скоро след излизането си се превръща в класика в жанра. С тази творба Корнфийлд, който от 40 години практикува будизма, продължава духовното си дело. Опирайки се на световните традиции и на съвременните научни изследвания, авторът ни дава възможност да проникнем в будистката психология и да се научим как да я ползваме в ежедневието. Вижданията му за будизма разкриват един изцяло положителен и окуражаващ светоглед. За Корнфийлд будизмът не е ограничена религия, а прекрасно и възвишено психологическо учение, изключителен инструмент за позитивна психология. „Мъдро сърце“ е преди всичко мощна книга-лечител, която убедително преодолява предразсъдъците, че за будизма с неговата 2500-годишна история не може да се напише нищо ново и вълнуващо.

„Haсъpчителнo е дa oткpиеш чoвек oт Зaпaдa, кoйтo да е усвoил така добре тpaдициите нa Изтoкa, че дa е в състoяние дa ги спoдели достъпно с дpугите.” Дaлaй Лaмa

Джак Корнфийлд „Мъдро сърце“,
превод Венцислав К. Венков,
480 страници,
дата 11 януари,
цена 22 лв.

Сподели в: