Самостоятелна изложба на Петко Йончев в Габрово

80 цветни фотографии, представящи обичайни пейзажи, но видени под необичаен ракурс, композиция и осветление ще изложи Петко Йончев в Габрово. Изложбата "Сезони" разкрива някои нестандартни решения на автора, които любителите на фотография могат да видят в Дома на хумора и сатирата.

Тематичната колекция е своеобразен поклон на автора пред красотата на българската природа, уловена от неговия обектив в пъстроцветни премени, еднакво вълнуващи през всички сезони. Обсипани с цвят дървета, буйни водопади, слънчеви залези и пусти плажове през лятото, гори в жълто-ръждиви краски, чудни творения от скреж и заснежени гори през зимата – всички те носят частица от настроението, емоциите и любовта на фотографа към природата.

Петко Йончев се занимава с фотография повече от 40 години и досега е представил над 20 самостоятелни изложби. Колекциите му са гостували освен в различни български градове, но и в Русия, Сърбия, Украйна. Фотографът е лауреат на наградата “Академика” на Националното сдружение  “Фотографска академия” за значим принос в развитието на фотографското изкуство в България (2005), наградата за черно-бяла фотография от Фотофиеста – 2005, Голямата награда на Фотоваканция – 2006 и сребърния медал от годишния преглед на фотографското изкуство “Академика” (2006).

Изложбата се открива за посетители на 5 февруари (четвъртък) в зала 6 на Дом на хумора и сатирата.

Сподели в: