Салон за музика и рефлексии представя Черното слънце и пъпната връв“ „

На 23 януари (сряда) 2008 г. от 18:30 ч. в „Отвъд алеятА На таванА” (ул. „Будапеща” № 31) Салон за музика и рефлексии представя "Черното слънце и пъпната връв" (Едип цар – Стравински/Теймър)

В началото на новата година Салонът за музика и рефлексии избира непредвидима стратегия на случванията си. В стремежа си да избяга от стандарти и норми капризно дефетишизира собствената си програма, променяйки някои от темите. Поради все повечето нови гости и сантимента ни към някои от първите салони, провокираме и самите себе си с нови търсения върху обговаряни вече произведения.

С първия за 2008 салон ще репликираме пилотното издание от декември 2005 – прожекция и рефлексии върху постановката на „Едип цар” от Стравински под режисурата на Джули Теймър („Бурята” 1986, „Тит” 1999, „Фрида” 2002, „Скок във Вселената” 2007).
Какво би се получило, ако съберем на едно място цикладските статуи, примитивното японско изкуство, митове на Изтока и Запада, Софокъл и Фройд, Аристотел и японските театрални традиции, Арто и театъра на остров Бали, танца и маската, жеста и алегорията, Стравински и Теймър?…

Салонът се осъществява с любезното съдействие на Франкофонски клуб за развитие.

Сподели в: