"Сакъз Сардуня" – първата книга за деца на Елиф Шафак

 „Сакъз Сардуня” e първата книга за деца от популярната турска писателка Елиф Шафак (Издателство „Егмонт”). Романът ще може да се открие в хартиен и електронен формат. Добре позната на българските читатели с романите „Любов”, „Чест” и „Майстора на куполи”, този път умелата "разказвачка на истории" е създала изпълнена с приключения цветна приказка, която със сигурност ще развълнува детското въображение.

*  *  *

Момичето, което не обичаше името си

Сакъз Сардуня е умно и любопитно момиче, изпълнено с невероятни идеи. Тя обаче има един проблем – мрази твърде необичайното си име, заради което редовно я тормозят в училище. Защо не е Роза, Виолета или Маргарита? Вместо това родителите й са я кръстили на мушкатото… Тя е единствено дете и книгите са най-добрите й приятели. Винаги, когато се чувства разстроена, търси утеха в приказките. И така един ден открива в училищната библиотека магически глобус, който ще промени живота й.

Цена: 9,90 лв.
Обем: 144 стр.

Елиф Шафак е най-четената турска писателка, утвърден и обичан автор на бестселъри, сред които „Любов”, „Копелето на Истанбул”, „Чест”, „Черно мляко”, „Светецът на неизбежната лудост”, „Майстора на куполи” и „Речник на погледите”. Творбите й са преведени на над 40 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като New York Times, Financial Times, Guardian, Independent, Newsweek и списание Time. Елиф е и сред най-активните обществени личности в социалните медии, с над милион и половина последователи в Twitter. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.

Повече информация за Елиф Шафак и нейните романи ще откриете в нейния уебсайт www.elifshafak.com, а всичките й книги, излезли на български език, можете да намерите на egmontbulgaria.com/elifshafak.

* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.

Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот, Людмила Филипова и др.

Сподели в: