Рут Уеър – новата сензация в жанра на психологическия трилър

„ЖЕНАТА В КАЮТА 10“ от Рут Уеър – очаквайте на 27 февруари

Медиите във Великобритания я сравняват с Агата Кристи, дебютният й роман („В тъмната гора“) е купен за филмиране от Рийз Уидърспун, а правата за „Жената в каюта 10“ са продадени на 25 езика. Рут Уеър заслужава да бъде определяна като новата сензация в жанра на психологическия трилър.

Израснала е в Съсекс и е учила в Университета в Манчестър, преди да се установи в Лондон. Работила е в книжарница, в медиите и като учителка. След успеха й като автор на психологически трилъри, се е отдала изцяло на книгите и сега работи усърдно върху четвъртия си роман.

„Жената в каюта 10“ се превръща в бестселър на „Сънди Таймс“ и „Ню Йорк Таймс“, в чиято класация се задържа цели деветнайсет седмици.

За книгата

Журналистката Ло Блеклок получава покана да прекара седмица на борда на бутиков круизен лайнер. Пътуването сред норвежките фиорди ще й помогне да се съвземе от обира в дома й, след който изпада в нервна криза. Това е и идеалната възможност да се издигне в кариерата и да промени живота си.

Небето е безоблачно, водата – кристалночиста, а отбраните гости изглеждат толкова изискани и приятни. Но не след дълго над кораба надвисват оловносиви облаци, палубата се разлюлява от бурни ветрове. Ло внезапно се буди през нощта от писъци и подозира, че зад борда е паднала жена.

На сутринта тя установява, че нито един от пътниците не липсва и пътуването продължава, сякаш нищо не се е случило. Ами ако е допуснала грешка? Ако е започнала да губи разсъдъка си? Ако обаче видяното е истина, Ло ще попадне в смъртоносен капан.

Как да спреш убиец, в чието съществуване никой не вярва?

Отзиви

„Рут Уеър се завръща с втория си роман, който ще ви спре дъха!“

сп. Мари Клеър

„Едно пътуване мечта на борда на круизен кораб се превръща в истински кошмар за младата журналистка Ло. Гарантирано ще ви ускори пулса!“

сп. О

„Ако сте почитатели на Агата Кристи, то тази психологическа драма, изпълнена със съспенс, е точно за вас.“

Басъл

„Вълнуващият роман на Рут Уеър ще завладее въображението на читателите.“

Ю Ес Уикли

„Страхотно модерно криминале.“

Ню Йорк Поуст

„Стилен трилър, чийто динамичен сюжет и симпатична – въпреки недостатъците си – героиня ще пленят читателите.“

Сънди Мирър

Сподели в: