Рут Колева се отправя към Изтока с турне в Япония и Индонезия

Няколко месеца след издаването на EP-то си “Future Sweet” на японския музикален пазар, Рут Колева получи покана за пътуване до Страната на изгряващото слънце. Интересът към музиката на Рут в Япония е голям и местната музикална компания “Sweet Soul Records” предложи на певицата да направи три концерта в Токио в началото на август.

В японските си изяви, освен познатите вече за меломаните там песни от “Future Sweet”, Рут ще включи и много музика от предстоящия си нов албум, който е записан и в момента се мастерира в Холандия, а през есента ще бъде представен и издаден в България и над 10 страни в световен мащаб.

Лятото ще срещне Рут и с публиката в още една азиатска страна – Индонезия. След няколко позитивни ревюта за EP-то “Future Sweet” в специализирани сайтове за соул и джаз музика и силни онлайн продажби в страната, логичното продължение е пътуване и концерт на остров Бали.

В Индонезия музикалната сцена и пазарът са изключително развити и интересът към качествена чуждестранна музика е на по-малък от този в Япония, където много изпълнители пускат отделни издания на свои албуми и дискове.

Предстоящото мини турне на Рут в Азия е добра основа за следващите й стъпки на необятния източен пазар, в който има висок интерес към новия й албум от няколко компании.

Изгряващата звезда на Рут в Азия ще засвети на 3 август в Токио.

Сподели в: