Рут Колева представи видеото към сингъла „Защо?”

Рут Колева представи видеото към сингъла „Защо?” в Студио 5. Клипът е заснет само за ден, въпреки че подготовката за него отнела доста повече време. Певицата трябвало да научи текста на песента на обратно, да
се научи да се качва и слиза по стълби на обратно, да тича на обратно…

Снимачния процес започнал призори. Трамвайното депо в Банишора не изглеждало никак приветливо в 6 часа сутринта, но това не попречило на ентусиазирания екип да запретне ръкави и да се захване за работа. Три часа по-късно локацията на видеото била гара Подуяне. Последвали снимки пред биологическия факултет, гаражните помещения на мол „Сердика”, и жълтите павета.

Режисьор на клипа е Ива Гочева, помощник режисьор е Игор Христов, а оператор – Радослав Гочев. Видеото е абстрактен поглед към спомените, към времето и миналите събития.

Певицата беше много развълнувана – песента е изключително специална за нея. Макар текста да е написан преди повече от година от Rachel Row , сюжетът става реалност за младата певица, на която се наложило да вземе трудно решение и да остави зад гърба си една изчерпана любов. „Когато записах „Защо?” нямах представа, че аз самата ще преживея подобни чувства. Тогава много харесах парчето, защото то звучи лично и на много хора им се е налагало да продължат напред след като е трябвало да преживеят любовно разочарование”, казва 21-годишната певица. За щастие, към днешна дата Рут обича и е обичана. Нейният любим Боби снощи бе неотлъчно до нея и двамата направиха страхотна импровизация на сцената.

Специално да поздравят Рут дойдоха Алекс Раева, Гери Турийска, Дидо от Д2, Йоанна Драгнева, ЛиЛана, Вяра
Атова (АV), Сантра и още много други приятели, колеги и журналисти. За тях певицата беше подготвила ринг тон
на песента, който гостите свалиха през bluetooth устройствата на телефоните си. Рут бе облечена с рокля на все
по-популярната българска модна марка Knnap.

С промоцията на „Защо?” Рут започва много натоварен месец, изпълнен с много участия по празниците. Но един от най-важните й предстоящи проекти е концертът Future Soul Divas. Той ще се случи на 10 декември на сцената на Sofia Live Club и е част от платформата My Beat на Ballantine’s, които подкрепят съвременни млади български музиканти. Специално за този концерт в България ще пристигне и известният в чужбина български музикант Мартин Денев, който живее и твори на о. Бали. Другите музиканти в проекта са Деси от Future Shock, Soulization и шведския дует Amalia&Opolopo.

Сподели в: