Руската рок легенда Машина Времени идва

Пионерите на съветската рок музика Машина Времени идват за първи път в България, по покана на компания DEGRIS. През 2009 г., легендарната група чества 40 години на сцена с мащабно юбилейно турне в Русия и зад граница, което ще продължи и през следващата година. За първи път, през цялата музикална кариера на групата, България ще бъде включена с дата за концерт в София – 10 март 2010 г., зала 1 на НДК.

Първоначално, музикантите от Машина Времени планират юбилейния тур да включва 40 концерта в най-големите градове на Русия.Но когато новината за предстоящия тур на легендите се разчува, светкавично започват да валят покани за гостувания от цял свят. Групата решава – първия етап от турнето да стартира в края на март 2009 г., и да премине през Русия и близките страни Украйна, Беларус, Казахстан, Прибалтика.Той ще завърши след броени дни в Москва, на 11-ти декември, с промоция на новия албум на Машина Времени «Машины не парковать».Втория тур, включващ и концерта в София на 10 март, ще стартира в началото на 2010 г. Така, родните фенове ще могат да сбъднат дългогодишната си мечта – да видят на живо легендарните “машинисти”!

Основателят на Машина Времени Андрей Макаревич по повод юбилея на групата: “Казват, че 40 год. не трябва да се празнуват.Ние не сме се и събирали.Но по-късно размислихме – всички сме зрели хора, защо да се боим от някакви глупави поверия?В края на краищата беше решено: през 2009-та, Машина Времени ще чества своя юбилей, а песните, които ще представим, ще бъдат избрани от самите фенове.”

Билети за концерта могат да бъдат закупени от 1 декември на касите на НДК, на сайта на eventim.bg, в мрежата на Globul, магазини Техномаркет, Office 1 Superstore и супермаркети Пикадили, съобщават организаторите от DEGRIS.

За Машина Времени

Машина Времени е една от най-старите и най-популярни рок групи, създадена по времето на комунистическия режим в бившата СССР, в края на 60-те.Тя е сформирана от Андрей Макаревич и Александър Кутиков в пика на Beatles-манията сред московските студенти, а популярността й е толкова огромна, че тогавашното правителство трудно успява да наложи цензура над творчеството на групата.До средата на 70-те, Машина Времени успява да  изгради своя уникален еклектичен стил – от поетични песни, вдъхновени от руските бардове, през лиричен и носталгичен фолклор, до блус и rock-n-roll парчета.Машина Времени печели славата си с препълнените зали на всеки свой ъндърграунд концерт, а музиката им се разпространява апокрифно на касети чрез т.нар. “магнитиздат” записи.От средата на 80-те, групата става една от първите комерсиални рок групи с официални записи, турнета, участия в кинопродукции и саундтракове.Почти всеки от официално издадените албуми на групата се е превърнал в събитие, получавайки “златен” статус.По настоящем, в концертния график на Машина Времени почти няма свободна дата, а според изследване на вестник «Комсомольская правда», Машина Времени се нарежда в десятката на най-популярните групи в Росия!

Сподели в: