Руската мафия в ожесточена битка за милиони в новия роман на Владимир Количев

За книгата "Брат, спомни си всичко":
Никита Брат е собственик на шикозния хотел „Есперанто” в Москва. Бизнесът му процъфтява, в личен план също всичко е идеално. Женен е за красивата Марта, от която има две деца. Но невидимият враг дебне… Криминални структури желаят да сложат ръка на хотела и милионите на Брат.

След неуспешен опит да бъде убит, Никита губи паметта си. Когато идва в съзнание, той лежи в локва кръв и не помни нито името си, нито адреса си, нито какво работи. Дълбоко в съзнанието му проблясва единствено далечният спомен за една мила и любяща жена…

Но докато открие отговорите на най-простите въпроси, Никита трябва да намери начин да преживява. А дори не подозира, че е собственик на разкошния хотел „Есперанто”, което го прави един от най-известните московски мултимилионери. Той не помни и факта, че е опитен боец и владее съвършено бойни изкуства. Но неприятностите, в които се забърква покрай новите си познати, го карат да разкрие невероятната си физическа сила и издръжливост. Благодарение именно на тези си качества Брат ще направи всичко възможно да се измъкне от смъртоносната хватка, в която е попаднал. Не само за да се спаси, но и за да намери обичаната жена и да си върне живота.

За автора
:

След като приключва военната си служба в зенитно-ракетните войски, Владимир Количев се посвещава изцяло на писателска дейност. Придържа се към принципа ”нито ден без ред” и обикновено работи над поредния си роман по 5-6 часа на ден. Книгите му са наситени със сурови житейски перипетии и силни страсти. Простотата и правдивостта на изложението, реалистичните и вълнуващи образи на героите покоряват почитателите на криминалното четиво. Доказателство за това са милионните тиражи на неговите серии в Русия. Самият автор причислява книгите си към жанра на криминалните романи.

Количев споделя, че умишлено избягва прекалено оплетените и сложни сюжетни линии. Важно е не самото престъпление, а как ще постъпят героите в определена житейска ситуация, как ще се развие животът им на фона на жестоката криминална действителност. Именно тази съвременна руска действителност Количев се стреми да предаде възможно най-правдиво. За целта той следи внимателно събитията в страната и чете пресата ежедневно. Героите на Количев са събирателни образи, които той създава, черпейки информация от руската реалност. Може би точно тази достоверност на образите и събитията печели сърцата на многобройните почитатели на романите на този автор.

Един от знаковите герои, излезли изпод перото на Владимир Количев, е Никита Брат. Поредицата се радва на изключителен успех. Въпреки че Брат убива немалко престъпници, за читателите той се превръща в символ на „благородния отмъстител”, на защитника на слабите. Авторът смята, че в наши дни много хора се нуждаят от такъв боец в името на доброто и дълбоко в себе си вярват, че в труден момент този герой ще се появи, за да ги спаси. Защото всеки човек има нужда да вярва в доброто и справедливостта. А романите на Количев ни отвеждат в една до болка позната действителност, в която обаче справедливостта накрая винаги възтържествува.

Премиера: 25 август 2008 г.
Издава: ИК "Хермес"
Корична цена: 10 лв.

* * *

Още от същото издателство:
"Танц в сенките" от Джули Гаруд
"Равновесие на леда" от Александра Маринина

Сподели в: