Румяна Коцева представя: „Българските евъргрийни – Мост между поколенията”

ден: 14 юни 2013 г. (петък)
час:
18.30
вход:
свободен

На 14-ти юни (петък) в Studio 5 стартира поредица от концерти „Българските евъргрийни”, представяща най-известните песни от миналото, в изпълнение на ученици по поп и джаз пеене от вокалното „Студио Артес” на певицата Румяна Коцева. Преди година г-жа Коцева предлага на учениците си да изпълнят песни от 60-те из репероара на първите ни естрадни певци. Те са толкова впечатлени от текстове и звученето им, че Руми организира концерт, на който ги среща с техните изпълнители, сред които Ирина Чмихова, Мими Николова, Маргарита Радинска, Маргрет Николова и Лиана Антонова. Тази година желаещите могат да чуят този концерт на
на 22 юни на лятната сцена в Борисова градина.

Събитието в 18.30ч на 14.06. ще бъде среща на класа на Румяна Коцева с оригиналните изпълнители и автори на хитовете от 70-те години: Михаил Белчев, Мими Иванова и Развигор Попов, Христо Кидиков, Маргарита Хранова, Кирил Маричков, Йорданка Христова, Йордан Караджов, Стефка Берова, Митко Щерев, Стефан Димитров, Надежда Захариева, Недялко Йорданов и други. Ще бъдат поканени и доайените от 60-те.

„Ще има и лекция за развитието на поп музиката в България през този период от преподавателя в Музикалната академия – Здравко Петров. Ще чуем няколко песни от този период в изпълнение на учениците, които ще поканят звездите, да пеят заедно с тях – дуетно. Така прекрасните български песни от миналото ще оживеят и ще се превърнат в истински мост между поколенията.”, споделя Руми Коцева.

Ако желаете и вие да преминете по този музикален мост, то резервирайте местата си на тел: на 02 / 963 12 54 или 0887 934 335, a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката и театърът имат значение.

Сподели в: