Румънските диджеи Livio и Roby идват в България

На 27 юни 2008 г. специалните гости на клуб Ескейп са едни от най-известните днес румънски диджеи. Aртистите на Viva Music – Livio & Roby се срещат през 2004 г., за да създават собствена клубна музика, oбединявайки талантите си и над 10 години опит на румънската електронна сцена.

Livio  е високо уважаван ди джей, продуцент и резидент на едни от най-престижните клубове – La Mania в Констанца и Kristal Glam Club в Букурещ. Музикалният му стил е определен като funky house и dirty-tribal, а сетовете му са смесица от house, funk и electro, обогатени от приятни smooth grooves.

Колегата му Robert Precup aka Roby, владеещ еднакво добре и пианото и китарата, става диджей, след като дълго се е занимавал най-вече с продуциране на алтернативни електронни проекти.

Още с първия си дебютeн сингъл през 2005 г. ("Bitter Sweet") дуото провокира интересa  и подкрепата на редица световноизвестни ди джеи и се настанява уверено в международните чартове. Тракът "Bitter Sweet"  заедно с "Headz On" и "Out Of Bass"  намират достойно място в компилациите на легендарния Steve Lawler – Lights Out 3 за Global Underground и VIVA на Ministry Of Sound, както и в миксираното CD на Hernan Cattaneo – Sequential Vol.2 на Renaissance.  Младият тандем освен че ремиксира  утвърдени имена като Remo, Sean Miller, Kamishake, Chuck Leapley и Jimmy Hill, работи упорито и върху собствената си продукция, като един от най-големите пробиви в кариерата им остава сингълът "Deep & Dirty”.

През 2006 г. Livio и  Roby заедно с George G създават проекта “Monochrome”, с който печелят световна награда  на конкурса "Heineken Thirst Studio”, създаден да търси нови музикални таланти от целия свят.

Талантливото доу от северната ни съседка ще бъде подкрепено в петък вечерта от DJ Vityaz.

Сподели в: