Ружа Семова представя нов албум с произведения на Сергей Рахманинов

Забележителен компактдиск излиза в навечерието на 100-годишнината от рождението на великия руски композитор и 70-годишнината от неговата кончина. Едни от най-вълнуващите клавирни пиеси на Рахманинов – “Етюди-картини оп.39” и “Музикални моменти оп.16”, пресъздадени с майсторската интерпретация на талантливата пианистка са съществен принос към българските музикални издания с изящна художествена програма.

Ружа Семова е родена през 1977 година в София. Възпитаничка е на именитите педагози проф. Антон Диков (до 2000 г. – НМА “Панчо Владигеров”) и проф. Щефан Владар (до 2007 г. – Виенски музикален университет), при които завършва с отличие своето образование. Работи във Виена, гастролира в Европа, Япония, Южна Америка, Канада, САЩ, лауреат е на най-престижни световни фестивали и конкурси за пианисти. Има многобройни записи за БНР, БНТ, Радио “Класик ФМ”, солистка е на редица български симфонични оркестри, концертира с камерни рецитали у нас и по света.

Българската публика ще има възможност да чуе произведенията на Сергей Рахманинов включени в новия й албум в концертно изпълнение, в програмата на нейния Рецитал на 19 май в Централния военен клуб. Ружа Семова е специален гост на първото издание на SM&RT – “Музика със субтитри и изкуство” – музикален фестивал, който се провежда от 12 до 22 май 2012 г. в София. Билети за фестивала има в мрежата на http://ticketplus.bg/

Албумът “Ruzha Semova plays Rachmaninov“ е най-новото заглавие в каталога на Музикално-издателска къща “Контрапункти”. Записан е във Franz Liszt Rading, Виена от един от водещите австрийски звукоинженери Томас Ланг. Луксозното оформление на изданието е дело на графичния дизайнер Камен Стефанов и ще се продава в “Дюкян Меломан” и в добрите музикални магазини.

Сподели в: