„Роуз и къщата на магьосника“ от Холи Уеб

На 29 юли 2013 г. излиза „Роуз и къщата на магьосника“(превод: Стоянка Илчева, стр. 208, цена 10 лв.), първата книга от сензационната тийнейджърска поредица за едно очарователно сираче с необичайни способности! Ако сте влюбени в Хари Потър, това четиво е тъкмо за вас.

Всичките приятелки на Роуз прекарват неделите си в измислен свят, в който те са отдавна изгубените дъщери на благородници, пристигащи в каляски с впрегнати четворки коне, за да ги върнат в законните им владения. Роуз не се отдава на подобни „сладникави“ мечти, нито притежава реликва, около която да си създаде илюзии за бъдещето. Затова пък е много любопитна и когато постъпва на служба при знаменития алхимик господин Фонтейн, много скоро открива, че е „собственик“ на магьосническа дарба!

Холи Уеб е родена и израснала в Лондон, понастоящем живее в Рединг със съпруг, три деца и две твърде разглезени котки. В течение на няколко години пише за различни младежки издания, докато не превръща литературата в своя официална съдба. Любовта й към животните обяснява произведения като „Кучешка магия“ и „Котешка магия“, а в поредицата за Роуз има пръст и детската й страст към историческите четива.

Книгата

„Роуз и къщата на магьосника“ е първата книга от сензационната поредица на Холи Уеб за едно сираче. Десетгодишната Роуз напуска сиропиталището, където е отраснала, за да постъпи на служба при знаменития алхимик господин Фонтейн. В голямата красива къща, където заживява заедно с останалата прислуга, Роуз става свидетел на чудати случки и вълшебства и скоро разбира, че е попаднала в дома на велик магьосник. Докато един ден осъзнава, че самата тя не е момиченце като всички други и също така умее да прави магии… А когато мистериозно започват да изчезват сирачета, Роуз не се поколебава да си послужи с магьосническата си дарба…
Ако обичате да четете за приключенията на Хари Потър, тази книга е написана именно за вас.

Авторът

Холи Уеб е родена и израснала в Лондон, където в продължение на няколко години пише за младежки издания, преди да реши да се посвети на перото. Днес тя живее в Рединг със съпруга си, трите си деца и една котка. Нейните романи за Роуз са вдъхновени от детската ѝ страст към историческите четива и искреното ѝ желание котките да могат да говорят.

Сподели в: