Роси Рос беше гост на априлското "Поетично кафене"

Шоколадова песен, руски романс и лиричен портрет на Едит Пиаф се откроиха в "Поетично кафене", посветено на музиката и поезията.

На 3 април Роси Рос гостува гостува с китарата си на априлското издание на "Поетично кафене". Тя изпълни 2 свои стихотворения и песента "Шоколад" по нейн текст и музика. Певицата живее в Унгария, но често пътува до България, за да участва в различни събития. На 27 април от 18.00 ч. в Унгарски културен институт Роси Рос ще изнесе концерт унгарски песни и ще представи авторската си песен "Шоколад". Входът е свободен.


Остналите участници в "Поетично кафене" бяха
: Никола Статков, Веселина Тонова, Мария Пенева и Елена Василева от литературен клуб "Дамаскин". И още: Мариана Еклесия, Донка Чолакова, Агапея Полис, Анахид Чальовска, Весислава Савова, Красин Химирски, Василка Петрова, Иван Христов, Людмила Агрипина, Юлияна Василева, която прочете стихове на Даниела Йонова, Катя Андреева, Юлияна Янкова.

Някои от поетите са членове на клубове, като Веселина Тонова, Мария Пенева, Елена Василева, Никола Статков и Василка Петрова от клуб "Дамаскин" и Красин Химирски от Сдружение приятелите на Индонезия "Нусантара".

Уютният неделен следобед срещна поезия и музика чрез руския романс на Людмила Агрипина; шоколадовата китара на Роси Рос; лиричния портрет на Едит Пиаф от Анахид Чальовска. Весислава Савова описа еротиката на саксофона и образа на съвременната Пепеляшка, която танцува с метлата. Василка Петрова прочете  стихотворението "Вълшебен е светът на планините", станало текст за песен за хор "Планинарска песен". Мариана Еклесия ни заведе на Острова на спасението. Веселина Тонова ни разходи из Гърция с дъждовната поезия на гръцката поетеса Кики Демола и прочете откъс от лиричния си триптих "Облаци, птици и дървета".

Очаквайте видеозаписи от изпълненията на участниците.

Вижте снимки от "Поетично кафене" на тема "Музика и поезия".

Прочетете още:
"Еротичен саксофон" и 2 лирични миниатюри от Весислава Савова
3 стихотворения от поетичното кафене "Поезия и музика"
Анахид Чальовска и стихотворението й "Едит Пиаф" – видео

Сподели в: