Росен Марковски с картини по действителни случаи

Художникът Росен Марковски открива своя самостоятелна изложба живопис – "Марковски по действителни случки". живопис. Датата е 15 септември, четвъртък, от 19.00 ч, мястото – галерия "Сезони".

Срещи и впечатления от едно незабравимо лято „По ръба на морето“, изляни върху платно. След дълги пътувания с пърформанси и участия в общи проекти, Росен Марковски се завръща в София със самостоятелна изложба. Освен платна и рисунки в големи формати в експозицията ще включва и пластика от дърво. Красотата на женското тяло и различната гледна точка правят картините  му впечатляващи и запомнящи се.

Росен Марковски е от групата, наречена от Мартин Карбовски, „Балкански хуманисти“. До момента има над 45 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Варна, Париж, Есен, Прага, Будапеща и др.

Концепция:
Не художникът, а животът му рисува картините.
Ако мога да докосна света около нас, ако допусна малки частици от него в подсъзнанието си, ще оставя отпечатъци от живота си.
Вярвам, че изкуството започва там, където свършва съзнателното.
Кафе, тютюн и лавандула.
Отпечатъци от срещи, контакти и любов.
Рисувам това, което живея.

Припомняме интервю с Росен Марковски за Kafene.bg, по повод на негова рисунка, която става корица на книгата "Пясъчен часовник" от Селина Ангелова.
 

Росен Марковски: Не художникът, а неговият живот рисува картините

 

Сподели в: