Росен Желязков представя първата си стихосбирка в "Поетично кафене"

На 23 февруари от 14.30 ч. в Студио 5 в НДК, в програмата на "Поетично кафене",  Росен Желязков ще представи стихосбирката "Жълта пеперуда в сърцето".

Повече за автора и книгата:
Росен Желязков пише от от април 2013 г. За свой откривател и ментор счита писателят Калин Терзийски. "Поезията за мен е начин да изразя и разбера себе си и мен да разберат."

Това е първата му стихосбирка, в която е събрал около 55 стихотворения за любовта и възскресението, за градките пейзажи и природата. Книгата е издадена от издателство "Шамбала" през декември 2013 г.

За Поетично кафене:

На 23 февруари, неделя, от 14.30 ч., в Студио 5 в НДК, ще се състои "Поетично кафене". Темата е "Пей, сърце!" Срещата включва четене на стихове по зададената тема. Последният половин час е отделен за 3 премииери на книги, предварително записани в програмата. Вход: 2 лв. срещу консумация от бара.

Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема, авторски, но също така и любими чужди творби. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поетичното изкуство. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Сподели в: