РОМБОИД 700 – игра на думите и формите

"Драги приятели, колеги, грандомани, импровизатори на безделието, амбициозни и неамбициозни провокатори на желанията, продукти на корупцията, любовници, шмекери, шовинисти, перфидни националисти и либерални бонвивани, каним ви на изложба РОМБОИД 700 в пекарна "ART OF LOVE" (кв. "Лозенец", ул. "Христо Смирненски" 47, над площад "Журналист") на 23 март, четвъртък, 19 часа" – така художникът Ромил Калинов се обръща към публиката си.

Ромил не е непознат за читателите на Kafene.bg – разказвали сме ви и за предишна негова изложба – "Рециклиране на боговете".

Заглавието на изложбата има връзка с залата Квадрат 500. Не може да съществуват само квадрати. Може да има ромбоиди, които да прераснат и в други форми. Това е игра на думите и формите. Художникът използва графични хватки за да достигне до една по-различна живопис. В творбите на Ромил Калинов винаги откриваме подтекст и едновременно с това те са естетически издържани. Никога не го е задоволявала само технологията на красотата. Тя трябва да бъде търсена в дълбочината, в смисъла, в идеята. Стремежът му е към свобода и мисловност – да не бъде комерсиализиран и да не бъде уеснафяван, да не звучи глуповато призивът му за действие.

В предверието на пекарната има по-комерсиални творби от автора, рисувани върху хартия, които са за по-бърза употреба или както той ги определя, "за минувачите". А другите, в помещението на втория етаж, са стандартни масови картини в едната си част, като има и две инсталации, които представляват разглобени компютри. Присъстват и някои вече познати платна на автора с характерната пластичност и запазената му марка на нестандартното в търсенията и наличието на разнородни влияния.

Шеговитата покана е отправена към ценителите и приятелите на Ромил Калинов, който наскоро представи изложбата си "Рециклиране на боговете". Тук отново си дават среща изобразителното изкуство и политиката.

Настроението: приповдигнато и фриволно
Дрескодът: небрежно облекло
Събитието: неформално
Водещ: Десислава Томова

Сподели в: