"Толкова близо до хоризонта"

Kafene.bg | 26.06.17

Преди по-малко от година на немския книжен пазар излезе дебютен роман – "Толкова близо до хоризонта". Неизвестната авторка беше на 34. Романът превзе класациите на "Шпигел", "Билд" и "Амазон". И остана там в продължение на седмици. Десетки хиляди мнения, коментари, споделяния в социалните мрежи...
     
Основната причина – авторката Джесика Кох разказваше епизод от своя живот, а животът може да поднесе най-невероятния роман. Джесика Кох разказваше за своята необикновена любов и за своята необикновена болка.

Любовната история

Джесика е на седемнайсет, наслаждава се на живота и гледа напред в многообещаващо бъдеще. Тогава среща Дани – самонадеян двайсетгодишен красавец, роден в Атланта. С Джесика е свършено – тя лудва по него, но не само заради външния му вид. Около Дани витае мрачна тайна.

Постепенно момичето успява да надникне зад фасадата на младия мъж и да стигне до неговата същност. Отварят се бездни: Дани носи дълбока травма от детството и - далеч от близки и родина – се бори за нормален живот.
      
Въпреки всички трудности и противно на всякакъв разум, между двамата възниква и луда страст, но и дълбока обич. А при Дани не само миналото е мрачно. Белязано е и неговото бъдеще. Започва луда надпревара с времето...

Историята на романа

Годината е 2003-та. Дани го няма. Джесика намира утеха да разкаже преживяното на белия лист. И възниква роман – изстрадан, труден, неочакван. Джесика го предлага на две издателства и двете го приемат и ù предлагат договор. Но как да разкрие на света живота си? И тя изгаря ръкописа. Заедно със снимките с Дани. Запазва само снимките, отпреди да го срещне, както и писмата му.

След десет години идеята за книга отново излиза на дневен ред – този път от съпруга на Джесика, който чувства, че страданието ù не е "преработено". Така се ражда "Толкова близо до хоризонта". Джесика го предлага – едва ли не на шега – на пет издателства. В рамките на няколко седмици получава предложения за договор от четири от тях. И започва шеметният литературен живот на нейната безумна любов.

След Дани или Историята на Джесика след неговата смърт

"Повечето хора си мислят, че след смъртта на Дани съм направила нещо изключително – споделя днес Джесика Кох. – Че има особен начин да преодолееш нещо толкова драстично. Не. Няма. И до днес не съм го преодоляла и няма да повярвате колко щети съм понесла и понасям досега!
       
Нямах избор. Да скоча отвисоко – твърде много се страхувам. А и не бих го причинила никога на майка си. Какво остава – вдишваш и издишваш. Заспиваш и се събуждаш, и се чудиш, че скапаният свят още се върти.
       
Изпитвах гняв, не тъга. После дойдоха болките, не можех да преглъщам. Прегледаха и изследваха всичките ми органи – здрава! Но болките продължаваха.
       
Когато станах на 27, се запознах с един мъж в интернет. Видяхме се веднъж, отидохме на заведение. И толкоз. Но ми хареса, повярвах в него – и си взех багажа и позвъних на вратата му. Бях отчаяна. Той ме пусна да вляза, а аз оставих всичко отвън вратата – къща, работа, приятели. Всичко. Започнах отначало. Омъжих се за него и днес си имаме едно малко, щастливо семейство."
реклама
Коментари 0 коментара

Име:    
E-mail: (Няма да се публикува)

Коментирай:


МИСЪЛ НА ДЕНЯ
  • Ако се построи къща на щастието, най-голямото помещение ще е чакалнята.

    Жюл Ренар

АКЦЕНТИ
Copyright 2007 - 2017, Kafene.bg Сайтът е разработка и собственост на ABC Design & Communication
eXTReMe Tracker