Романът "Седем години копнеж" на Силвия Дей е по книжарниците от днес

Когато през 2011 година Силвия Дей публикува романа си „Седем години копнеж“ той веднага прави впечатление на почитателите на историческата романтика. Оригиналният сюжет и вълнуващото перо на Дей вече са я превърнали в утвърден автор, но големият ѝ успех на световната сцена тепърва предстои. Оказва се, че именно „Седем години копнеж“ ще е ключът към него – романът, чието действие се развива преди повече от двеста години, а героите му са белязани от сковаващите рамки на английското висше общество, запалва идеята, която ще доведе до написването на първата книга от поредицата „Кросфайър“ – „Открита пред теб“ (2012). 

Самата Силвия Дей неколкократно е подчертавала духовната връзка между двете книги:
 
 "Идеята за „Открита пред теб“ дойде малко след като завърших „Седем години копнеж“, в която също се разказва за двама души, които се възстановяват от трудно минало. Много исках да се задълбоча в историята на Алистър и Джесика и как претърпяното от тях насилие в ранните им години се отразява на различни аспекти от връзката и отношението им към света. След излизането на романа продължих да мисля за тази история и така се роди „Открита пред теб“. По някакъв начин за мен тя е един вид продължение на „Седем години копнеж“, въпреки че ги делят 200 години…"

Силвия Дей e автор №1 на New York Times и международен автор на бестселъри с повече от 20 романа, отличени с престижни награди и издадени в над 41 страни. Тя е бестселър автор №1 в 28 държави, а книгите й се издават в милионни тиражи.

Откъс от книга можете да прочетете тук : http://www.kafene.bg/откъс-от-седем-години-копнеж-18609/article/

Сподели в: