Романът "Невидимото братство" на Курт Ауст

Бил ли е Нютон член на тайно общество? Ще умреш ли, ако разкриеш тази тайна?

Показно самоубийство в центъра на Париж. Скоро след това близките на мъртвата, застреляла се пред очите на десетки шокирани свидетели, започват да получават кодирани съобщения и безценни пратки от нея.
Един брилянтен математик трябва да разчете шифрованите послания, получени от жената, която не е преставал да обича. За да разбере причината, накарала я да пожертва живота си.
Защо триста години след смъртта на Исак Нютон неговите окултни и алхимични тайни са толкова ценни и опасни?

Исак Нютон не е само най-гениалният учен, но и най-гениалният алхимик и окултист. Мистерията около скритата страна на великия Нютон разкрива Курт Ауст в тази книга. Опирайки се на реални факти, потулени и кодирани от самия учен в продължение на векове, Ауст заплита експлозивен сюжет. Реален факт, а не художествена измислица, е, че вече е открит мистериозният код, използван от Нютон, за да скрие откритията си в областта на непозволените науки.

Отзиви за "Невидимото братство":

Напрегнат конспиративен трилър за математика и исторически тайни… Курт Ауст неусетно изгражда история, която става все по-зловеща.
(Dagbladet)

Математик с проблеми, едно необяснимо самоубийство. Тайни общества и количествата на простите числа… Новият ви любим герой ще се казва професор Евен Вик.
(Dagens Næringsliv)

О, да, за криминална мистерия "Невидимото братство" има всичко необходимо, но и много повече от това… Да се надяваме, че това няма да е единственият роман с Евен Вик, симпатичният едновременно мъдър и агресивен негодник, който може да удря, както и да завладее прекрасна жена.
(Politiken)

Освен със сензационни разкрития за Нютон книгата очарова със запаления по цифрите математик с остър ум, който влиза под кожата на читателя. Евен постепенно открадва блясъка на Нютон. Книгата се променя в една вълнуваща човешка история за намирането на кураж да живееш.
(Berlingske Tidene)

ИК "Персей"

Корична цена: 14.99 лв.

Сподели в: