Романът „Един пръстен и e твой” – вдъхновен от годежа на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Това лято ще бъде още по-романтично и още по-забавно с новия роман на ИК „Кръгозор” – „Един пръстен и е твой”, от Софи Кинсела – автор № 1 в световния чиклит. Кинсела е известна на българските читатели с книгите „Можеш ли да пазиш тайна“, „Повелителката на метлата“, „Пожелай ми слънчогледи“, „Във вихъра на двайсетте” и с култовата поредица за Беки Б., по която излезе филмът „Тайните на Беки Б.”

И този път Кинсела не изневерява на стила си и предлага коктейл от романтика, смях и приятно забавление, от който ще поискате жадно да отпиете. История, изпълнена с нелепи и комични ситуации, които могат да се получат, когато двама души от противоположния пол ползват един и същ телефон: „Имах нещо като видение за някой, който намира чужд телефон, и животът на двамата души се преплита по забавен начин. Беше само абстрактна идея, споделя Кинсела. Телефонът вече е толкова мощно средство – съдържа целия ти свят, свързва те с хората по начин, който преди десет години бе невъзможен. Всичко е в него – бизнеса ти, социалният ти и емоционалният ти свят…”

Софи Кинсела вече има първоначална визия за своя роман, докато един ден принц Уилям и Кейт Мидълтън обявяват своя годеж. Тогава първата й мисъл била: „Представяш ли си да загуби Този пръстен!” Това вдъхновява авторката да включи в сюжета и изгубен годежен пръстен.

Резултатът е великолепна, забавна история, разказана така, както само Софи Кинсела може да го направи.

Един пръстен и е твой

Изгубен пръстен, намерен телефон…
Ще открие ли всеки това, което търси?

Загубих го. Единственото нещо в света, което не трябваше да губя. Моят годежен пръстен. Предавал се е в рода на Магнус от три поколения. И въпреки това в деня, в който родителите му щяха да идват, го загубих. В същия ден!

Попи Уайът за първи път се чувства голяма късметлийка. Скоро ще се омъжи за съвършения мъж, Магнус Тавиш, но в един-единствен следобед перспективата й за „и заживели щастливи завинаги” е на път да се провали. Не само че загубва годежния си пръстен, но остава и без мобилен. Докато обикаля трескаво из фоайето на хотела, намира захвърлен телефон. Решава да го задържи и да го използва вместо своя – сега може да остави на хотела номер, на който да й се обадят, когато намерят пръстена й. Идеално!

Собственикът на телефона обаче, бизнесменът Сам Рокстън, не е на същото мнение. Той си иска телефона обратно и въобще не е доволен, че Попи ще чете всичките му съобщения и ще нахлуе в личния му живот.

Следват непредсказуеми обрати. Докато Попи и Сам откриват все повече неща един за друг чрез имейлите и есемесите, животът им поднася неочаквани изненади и шокиращи разкрития.
Ще намери ли всеки това, което търси?

ИК "Кръгозор"

Корична цена: 12 лева

Още по темата:

"Един пръстен и e твой” – откъс

Сподели в: