Романът "Без токчета" на Франческа Ланчини с премиера в София

Шеметният свят на модата през очите на една съвременна млада жена, с идеалните мерки 90-60-90, която е фотомодел и между кастинги, фотосесии, стари приятелства и нови познанства, се опитва да намери отговорите на въпросите, които изникват от връзките с мъжете, от отношенията в семейството и от собствените очаквания.

София Мартини е на 24 години, работи като модел, но голямата ѝ страст са книгите. Приема с безразличие света на модата и класифицира хората, които среща, според това, какви читатели са. Обожава киното, но презира онези, които предпочитат да гледат кинематографичната версия на един роман, вместо да го прочетат. Когато не знае как да се справи със ситуациите, които възникват в живота ѝ, именно работата, която ненавижда, ѝ дава възможност да замине на другия край на света. Милано, Маями, Барселона са етапите в едно дълго пътуване към промяната… Трите части на романа носят имената на тези градове, а отделните глави са озаглавени с числата – първо на италиански, после на английски и накрая на испански, като във всеки град броенето започва отначало… Откровен и задъхващ разказ, препускащ през 304 пълнокръвни страници през историята на киното, книгите и … самотата.

За авторката:

Франческа Ланчини (Francesca Lancini) е родена през 1983 г. в Бреша, Италия. Работила е като професионален модел и актриса. Живее в Милано. Снимала се в „Бандата на Оушън-2” (2004) на режисьора Стивън Содърбърг. „Без токчета” е нейният първи роман.

Франческа Ланчини ще посети София в средата на месец септември, 11-13 септември, за представянето на романа й на български и за среща с нейните читатели и почитатели. Официалното представяне ще се състои в бутик CANALI на ул. „Алабин” 54, а срещи на авторката с читателите ще се проведат в три книжарници в София, градът, чието име неслучайно носи героинята на романа София.

Изд. „Скалино”

Корична цена: 16 лв.

Сподели в: