Романтичната комедия "Любовта е опиат" излиза в навечерието на 8-ми март

Романтичната комедия "Любовта е опиат" (Love and Other Drugs) излиза премиерно по българските екрани на 7-ми март, в навечерието на празника, посветен на дамите – 8-ми март.

„Любовта е опиат” е история за двама души, които отчаяно се опитват да не се влюбят един в друг и нещата между тях да не се задълбочат, а да си останат такива, каквито са били в началото, просто секс. Обикновено взаимоотношенията между двама души се развиват в посока от чувства към секс. А тук, нещата вървят в обратната посока – от секс към любов и именно това прави филма толкова забавен и интересен.

В емоционалната комедия „Любовта е опиат”, Ан Хатауей играе Маги – очарователно, младо момиче, което не позволява на нищо и никого да я обвърже или ограничи по някакъв начин. В лицето на Джейми Рандъл (Джейк Джиленхол), обаче, тя среща своята перфектна половинка. Джейми е страхотен чаровник и на него трудно може да се устои. По него залитат всички жени, а бизнесът му, в сферата на фармацевтиката, процъфтява. Отношенията, които се развиват по между им, са изненада и за самите тях. Маги е свободен дух, а Джейми сменя мадамите като носни кърпи. Но сега нещата вече са различни. Явно и двамата са попаднали под въздействието на изначалния опиат – любовта. Обикновено взаимоотношенията между двама души се развиват в посока от чувства към секс. А тук, нещата вървят в обратната посока – от секс към любов и именно това прави филма толкова забавен и интересен.

Режисьор на тази необикновена любовна история е Едуард Зуик, който също така е продуцент и съсценарист на филма. „Любовта е опиат” е история за двама души, които отчаяно се опитват да не се влюбят един в друг и нещата между тях да не се задълбочат, а да си останат такива, каквито са били в началото, просто секс. „Но двамата толкова много си допадат, че искрата пламва по между им, въпреки че много се стараят това да не се случи. Джейми и Маги се предават в ръцете на една по-висша сила – силата на любовта.”, обяснява режисьорът.
„Любовта е трудна работа, доста е плашеща, но пък абсолютно си заслужава!”, казва Джейк Джиленхол. „Нашият филм е за двама души, които умишлено бягат от едни и същи неща: интимност, обвързване и  грижа за другия. Това, според мен, са едни от най-трудните неща, които могат да се изискат от друго човешко същество. Но в крайна сметка и преди всичко, филмът е комедия, така че се стараехме да покажем нещата от забавната им страна в почти всяка сцена.”, допълва актьорът.
Дългогодишният колега на Зуик, продуцентът Питър Жан Бруг, който за пръв път работи с него по военната драма „Величие”, отбелязва: „Ед притежава невероятната способност да смесва с лекота различни жанрове. Филмът „Любовта е опиат” е не само романтична комедия, той е и драма, и любовна история, и социална сатира. Дарбата на Ед да преплете всички тези елементи в едно цяло го прави режисьор от първа класа.”

Премиерна дата в България: 07 януари 2011г.
Режисьор: Едуард Зуик                                         
В ролите: Джейк Джиленхол, Ан Хатауей, Оливър Плат, Ханк Азариа, Джош Гад, Гейбриъл Мачт и други

Филмографии:
Джейк Джиленхол: „Принцът на Персия: Пясъците на времето”, „Братя”, „Извличане”, „Зодиак”, „Снайперисти”, „Доказателство”, „Планината Броукбек”, „След утрешния ден”, „Лунният път” и др.
Ан Хатауей: „Алиса в страната на чудесата”, „Денят на влюбените”, „Булчински войни”, „Пасажери”, „Рейчъл се омъжва”, „Умирай умно”, „Да бъдеш Джейн”, „Дяволът носи Прада”, Планината Броукбек”, „Приказка за Ела”, „Дневниците на Принцесата” и др.
Оливър Плат: „Моля, дайте”, „2012”, „Година първа: Запознай се с предците си”, „Фрост/Никсън”, „Казанова”, „Ледена реколта”, „Извор на надеждата”, „Неприкосновена свобода”, „Готови за бой”, „Двестагодишен човек”, „Доктор Дулитъл”, „Време да убиваш”, „Бетовен”, „Линия на смъртта” и др.
Ханк Азариа:. „Година първа: Запознай се с предците си”, „Нощ в музея 2”, „Големи топки”, „Погребална мистерия”, „Завръщането на Поли”, „Падение: Историята на Стивън Глас”, „Любимците на Америка”, „Приятели”, „Годзила”, „Клетка за птици” и други.
Джош Гад: „Имигранти”, „Рокаджията”, „21” и други
Гейбриъл Мач: „Ледена Смърт”, „Духът”, „Защото аз казах така”, „Добрият пастир”, „Любовна песен за Боби Лонг”, „Фермата”, „Лоша компания”, „В тила на врага”, „Американски бандити”, „Просто неустоима”, „Обект на желание” и други.

Сподели в: