Романтичната комедия "Въпрос на време" идва у нас през октомври

От 18 октомври в кината тръгва романтичната комедия "Въпрос на време". Световната премиера на филма се състоя с голям успех на 8 август, в Лондон.

Сценарист и режисьор на лентата е Ричард Къртис, известен с работата си по филмите „Наистина любов“ и „Четири сватби и едно погребение“. Продуценти на лентата са Тим Беван и Ерик Фелнер, които са част от екипа на „Наистина любов“. Останалата част от филмото "семейство" са Рейчъл Макадамс, Домнал Глийсън и Бил Найти, Том Холандер (поредицата „Карибски пирати“), Линдзи Дънкан („Алиса в страната на чудесата“) и Лий Никълъс Харис („Z-та световна война“). С някои от тях режисьорът е работил и в други свои проекти.

‘Въпрос на време’ разказва забавната история на едно 21-годишно момче, което открива, че има странната дарба да връща времето назад. Необикновеният талант на Тим (Домнал Глийсън) му позволява да моделира дните си така, както всеки човек би желал, но след няколко „пътешествия“ в миналото открива, че ключът към щастието се крие в настоящето. Пътят към тази истина, обаче, го отвежда през куп непривични ситуации, изпълнени със сълзи, смях и… малко магия.

Главната женска роля е поверена на талантливата актриса Рейчъл Макадамс. По отношение на нея Къртис допълва: „Виждал съм Рейчъл да се справя страхотно, както с това да бъде забавна, така и да е красива и сериозна актриса. Мисля, че тя е идеална за ролята“.

Екранна половинка на Рейчъл Макадамс в романтичната комедия ‘Въпрос на време’ е британският актьор Домнал Глийсън, който скоро видяхме в бляскавата адаптация на „Анна Каренина“. За участието си във филма той коментира: „Още щом прочетох сценария, много го харесах. Не беше конкретно заради моя герой, просто ми хареса това, което текстът казва, а освен това беше много забавен.“

На премиерата Ричард Къртис сподели, че това най-вероятно ще е последният филм, по който работи като режисьор.

Относно продукцията Ричърд Къртис коментира: „Надявам се, че хората, които гледат филма, ще отнесат със себе си посланието му, а именно че трябва да оценяваме и да се радваме на всеки ден от живота си“.

 

Сподели в: