Рок-операта "Исус Христос суперзвезда" се играе за първи път в България!

На 22 декември, малко преди Коледа, за първи път в зала 1 на НДК ще се представи хитовата рок-опера на Андрю Лойд Уебър „Исус Христос суперзвезда” , суперпродукцията е дело на Държавен музикален и балетен център – Музикален Театър „Ст. Македонски”.

Участват  всички солисти на театъра, хор, балет, оркестър, както  и  звездите  Коцето-Калки, Звезди /Ахат/ и Наско от БТР. Сценография и костюми – Евгения Раева. Хореография – Светлин Ивелинов. Диригент – Игор Богданов. Режисьор – Бойко Илиев.

Спектакълът се осъществява благодарение на финасовата подкрепа на „Столична община”.

Действието на рок-операта на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс, приблизително следва каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи  в Йерусалим, и завършва с разпъването му на кръст.
Вече цял век образът на Спасителя не слиза от екрана и сцената. Навярно защото човечеството /вярващо или не/ винаги се е нуждаело от него. А и навярно  защото човечеството продължава да се нуждае от него. Особено в преломни и критични моменти, във времена разделни, когато вярата и човещината са поставени на изпитание. За да дойдат след това словата  за Възкресението и надеждата, че преживяното  ще доведе  до повсеместно  опомняне и искрен стремеж към свобода и истина на земята… Та нали заради тези прости неща се е родил Спасителя, нали заради тях бе разпнат на кръста?!

Сподели в: