Рок и поп концерти, работилници и филмови прожекции на Art Space

Рок и поп концерти, Работилници за тъкани подвързии, кукли от плат и домашна козметика, премиера на сноуборд филма Further, Българските оперни гасове, Тилт на Art Space (лятна сцена до НДК – София) 21 – 27.09.2012 г.

Дългоочакваният дъжд отложи дълго чакания концерт на група „Боксер”, но това ни най-малко не попречи на хъса им и те ще забият яко рок на 21 септември от 20 часа. Емил Костов „Бокси” – ударни, Владимир Мустакерски – бас китара, Недко Пенчев – китара и Борис Симеонов – вокал ще свирят авторска музика и интерпретации на легендарни парчета. Групата се сформира през 2002 година и оттогава до сега създава и записва свои парчета, като същевременно има различни сценични изяви – концертни, клубни и фестивални. Стилът на „Боксер” се е оформил като “хард блус рок”, а заканата е за хард купон.

На 23 септември от 19 часа е концертът Pop & Rock – Now & Then на Борислав Божков и Гергана Вълчева. Проектът на двамата музиканти е специфичен акустичен прочит на много любими песни и композиции в изпълнение на две китари и вокал. Боби и Гери са подготвили за феновете си парчета на Дженис Джоплин, Лана Дел Рей, Скънк Ананси и куп други изненади в техен аранжимент. Гост на проекта е Ивайло Павлов – бас китара и вокал.

Съботната работилница ще даде възможност на родители и деца да изработят сами подвързии за книги и несесери за училище от плат и да ги украсят с тъкани апликации. Идеи и сръчност с ентусиастите ще споделят майсторите Румяна Йорданова – текстил и сестри Чушкареви, за които няма тайни в чипровското тъкане. Малчуганите ще могат да си направят и кукли от плат без никакви ограничения на желанията и фантазията. Работилницата за нишките, книжките и как да правим нещата сами е на 22 септември и започва в 10 сутринта.

В неделя от 11 часа е работилницата за малки и големи дами „Домашна козметика”. Светла от „Freen” предлага решение как да изхвърлим консервантите и химията от шкафчетата с козметика и да ги напълним с всичко, което намерим в кухнята. Скраб за тяло е обекта на занятието и ще бъде забъркано, освен с любов към кожата и красотата, с кафява захар, хималайска сол, куп етерични масла и аромати от кайсия или жожоба. За пропусналите летните работилници за домашен сапун, Светла ще даде нагледни съвети, така че всеки да може да си направи и да си тръгне с ароматен и нежен сапун.

Броени дни след световната премиера на “Further”, българските любители на сноуборда
ще могат да видят невероятното приключение на легендата Джеръми Джоунс и компания, които обикалят със своите дъски най-опасните и девствени места на планетата.

Further” е втората част от трилогията “Deeper, Further, Higher” (По-дълбоко, По-далече, По-високо), продуцирана от американската компания за екстремни филми “Teton Gravity Research”. Филмът представя най-ултимативните места за извънпистово каране на сноуборд на планетата, „стигайки до края на света”, както и алтернативния начин на живот. Използването на хеликоптери и моторни шейни при достигането на върховете за спускане е крайно нежелателно, а това прави пътуването критично трудно и опасно.
Трилогията поставя акцент върху отношението към планетата Земя и кара хората да се замислят върху начина, по който съществуват, мотивирайки ги да постигнат много повече от потребяването.

Във филмовата програма на Art Space (лятна сцена до НДК – София) са: „Тилт”, оперите на ВердиДвамата фоскари” и „Луиза Милер” както и „Борис Годунов” на Мусоргски, които се излъчват в рамките на на второто издание на Филмовия фестивал “Седмица на българските гласове по световните сцени”.

Програма на Art Space 21 – 27 септември 2012

Сподели в: