Рок експлозия с цигулка в навечерието на 1 май

Четирите фурии от СТРИНГС ще се появят пред публика с нов барабаниств столичния клуб Swingin’ Hall, на 30 април, от 22:30 часа.

От два месеца струнният рок квартет усилено репетира с ново попълнение, а именно барабаниста Жоро Марков-младши, син на легендарния Жоро Марков от Щурците. „Още от самото начало видяхме и усетихме че Жоро притежава хъс и заряд, които са отличителната черта за СТРИНГС и първата ни репетиция с него беше като „любов от пръв поглед” споделят впечатленията си момичетата. Останалите музиканти, с които се изявяват в момента, са бас-китаристът Стефан Маринов (Мастило) и перкусионистът Панайот Ангелов (Исихия, Mind Trips). Клубните концерти станаха традиция при рок-квартета от година и половина и, както се оказа, са винаги дългоочаквано музикално събитие за феновете на СТРИНГС и на по-твърдата музика.

На 30 април групата ще раздели тематично авторската си музика в два сета-единия с подчертано етно-рок звучене, а другия – с така характерния им напоследък агресивен мелъди-рок саунд. Това стилово разделяне ще бележи и така дългоочаквания  им дебютен албум, който е на съвсем финален студиен етап и е с работно заглавие “From The Bеginning…”

В клубната вечер СТРИНГС ще обърнат специално внимание на любимците си от Апокалиптика (които подгряваха за втори пореден път миналият май в Каварна), като представят цели три кавъра на известните рок-виолончелисти, както и още няколко такива на Металика, Тина Търнър, Police. Както се очертава и този път, СТРИНГС обещават да „взривят” с красота и твърд саунд сцената на Swingin’Hall , така че ако искате едно зареждащо начало на предстоящите почивни дни и празници не пропускайте този концерт.

Повече за групата: www.strrings-bg.com

Сподели в: