Рокля 3 – изложба на Маргарита Милева

От 21 август до 30 август, в ,,Склада", ул. Бенковски 11, ет. 4 в София ще бъде показана изложбата  RB Dress III на Маргарита Милева. Официалното откриване е на 21 август от 18.00 часа.

"Полинезия, маорите, изкуството на тези далечни култури и особено татуировките, които покриват почти целите им тела ме вдъхновиха при създаването на RB Dress III. Останах запленена от това специфично изкуство и пожелах да го нтерпретирам по съвременен начин. Характерна за маорските татуировки е точната геометрия. Като тръгнах от кръглите форми, аз потърсих подобно изграждане в структурата на сегментите на дрехата. Събрани заедно в план те се преплитат и създават абстрактна композиция. Следвах логиката на татуировката и направих отвори на талията, за да се вижда част от тялото зад черните линии на ластиците в спиралии кръгове, както и горната част на гърба, която следва рисунака на татуировката. В избора на цветове се водех от знамето на маорите Тино Рангатиратанга. Това бяха изходните точки.

Другото са ластици.

RB Dress III e направена изцяло от ластици – 6.5 кг. и около 18 550 различни цветове и размери. При създаването й не ползвах никакви други инструменти освен пръстите си. Хиляди ластици, които преплетох, заплетох и сглобих за да създам уникалната текстура на дрехата."

Маргарита Милева

Прочетете още:
Проф. Стойков написа книга за световните модни икони
Стела Христова за махенди като мода или капан за любов

Сподели в: