Рокерите от Kansas изнесоха първия си концерт в България

На 23 юни 2008 г. американските рок икони Kansas изнесоха своя първи концерт в България. Дата беше и единствената в Източна Европа, част от тазгодишната обиколка на рок великаните.

За да видят идолите си на живо, в зала 1 на НДК бяха дошли над 4000 отдадени на рок музиката фенове. Минути преди шоуто само десет от тях имаха и уникалния шанс да се срещнат с големите музиканти зад сцена. Тези късметлии се ръкуваха лично с Рич Уилямс, Стив Уолш, Били Гриър, Фил Еърт и Дейвид Рагсдейл. Освен това те получиха и постери с автограф и снимка с бандата.

За всички останали в залата беше не по-малко вълнуващо, защото шоуто предстоеше. Откри го харизматичният цигулар Дейвид Рагсдейл – най-новият член в групата, който изнесе впечатляващо соло, но и слезе, непосредствен и много усмихнат, при публиката.

Концертът започна с песента Magnum Opus, светлини и море от ръкопляскания. Последваха Point of Know Return и Miracles Out Of Nowhere. Публиката не можеше да повярва, че слуша великолепния вокал на Стийв Уолш. За четвърто парче рокерите бяха избрали Eleanor Rigby на Бийтълс – единственият кавър, който Kansas си позволяват да правят. Защото по думите на китариста и един от основателите на бандата Рич Уилямс – "Ние сме лоша банда за кавъри. Но вярваме, че правим страхотна авторска музика.”.

Целият сет на групата продължи около час и половина, с общо 13 парчета в основната част и две на бис. Разбира се, българската публика чу и вечния хит на Kansas – Dust In The Wind.

Снимки: Ясен Немски

Още за Kansas

Сподели в: