Робокалипсис от Даниъл Уилсън

На 7 октомври излезе Робокалипсис от Даниъл Уилсън! Още с излизането си на американския книжен пазар книгата предизвика изключително позотивни отзиви и привлече вниманието на Стивън Спилбърг! Именно той ще режисира и филма по книгата, който ще бъде по екраните през 2013 година!

В едно недалечно бъдеще, в един незабележим момент всички машини, които управляват света ни, ще се обединят и ще се обърнат срещу нас. Приел формата на срамежливо малко момче, най-мощният изкуствен интелект на Земята, известен като Архос, ще поеме контрола над глобалната мрежа от роботи във всички сфери на човешкия живот. Отделни случаи подсказват за надигащия се бунт – говореща кукла заплашва момиченце, самотен японец е нападнат от любимата си механизирана Микико, машини се обръщат срещу американски войници. Но като цяло човечеството ще се окаже напълно неподготвено за приближаващия апокалипсис – Час нула, – в който започва Войната на роботите. И тогава за пръв път хората ще се обединят, за да оцелеят.

Разказана от различни участници в събитията, историята на сблъсъка между хора и машини звучи като стряскащо предупреждение за ужасяващите последствия от развитието на технологиите. И ще ви  забавлява като най-добрите трилъри, написани през последните години.

Издателство: "Обсидиан"
Цена: 15 лв.
ISBN: 978–954–769–275-6

Сподели в: