"Робин Худ" се завръща

Новият филм за легендарния герой от Шеруудската гора Робин Худ бе представен снощи на гала премиера в столицата. Епосът отлично следва традицията на доброто партньорство между режисьора Ридли Скот и звездата Ръсел Кроу, които имат зад гърба си общите проекти "Гладиатор", "Американски гангстер" и "Мрежа от лъжи".

Новата версия "Робин Худ", представяща легендата за любимия герой на Англия, въвежда зрителите в началото на неговата история – тогава, когато героят Робин се заражда. Звездата на филма и любимец на Скот – Ръсел Кроу, признава, че сценарият не се води изцяло по оригиналната история за английския идол. Затова и във филма ще се сблъскате с доста противоречиви моменти, не отговарящи на историята. Моят съвет е да се насладите на този двучасов епос, разкриващ героизма на най-популярния благороден престъпник в света, без да очаквате много исторически факти.

Иначе казано, сюжетът се развива в Англия, в края на 12 век. След участие в Третия кръстоносен поход, сър Робин (Ръсел Кроу) се завръща в селото си и открива, че то е потискано от новия шериф на Нотингам (Матю Макфейдън). Използвайки интелекта и военните си умения, благородникът се заема да освободи дома си от тиранията и корупцията в Англия, за да възтържествуват щастието и справедливостта. Също така, сър Робин трябва да се бори за любовта за наскоро овдовялата лейди Мериън (Кейт Бланшет), докато води свойте разбойници от Шеруудската гора към честност и победа.

Безспорно предимството на филма на Ридли Скот е актьорският състав. Режисьорът е известен с предпочитатанията си към Кроу, но този път е избрал и блестящи актьори за негови партньори – Кейт Бланшет в ролята на Мериън, Уилям Хърт (Уилям Маршал), Дани Хюстън като Ричард Лъвското сърце, любимецът на Гай Ричи Марк Стронг като гадняра Годфри.

От днес по кината: "Робин Худ"
Режисьор: Ридли Скот
Сценарий: Браян Хелгеланд

Сподели в: